Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Böde Dániel góljával 1–0-ra nyert Feröer ellen a világbajnoki selejtezősorozat tizedik fordulójában, így harmadik lett a B-csoportban. A meccs után a játékosok egykedvűen nyilatkoztak, a győzelem ellenére van bennük hiányérzet, amiért nem sikerült kiszolgálniuk a szurkolókat.

„Küzdelmes mérkőzés volt – kezdte az értékelést Pátkai Máté az Origónak. – Van bennünk hiányérzet, mert nem játszottunk jól, de végig akart a csapat, ezért le a kalappal mindenki előtt. A legfontosabb mégiscsak az, hogy sikerült nyernünk.”

Nem csak kívülről tűnt küzdelmes meccsnek Fotó: Polyák Attila - Origo

„A mai futballban szinte már mindenki tud szervezetten védekezni, és nem mindig sikerül megtalálni az ellenszert.

Mögéjük tudtunk kerülni, és voltak átlövéseink is, akár több gólt is szerezhettünk volna.”

A félidőben csereként beállt, és győztes gólt szerző Böde Dániel szerint a második félidőben meglett a rengeteg beadás eredménye: „A szünet után a tizenhatoson belülről és a tizenhatoson kívülről is próbáltunk beadni, úgy gondolom ezzel nagyobb veszélyt jelentettünk az ellenfél kapujára.

A magyarok szélről beívelt labdákkal próbálták feltörni a feröeri védelmet Fotó: Polyák Attila - Origo

Szabó János először lépett pályára kezdőként a válogatottban, ez kicsit meg is lepte őt. „Az edző azt mondta nekem, hogy a teljesítményemmel érdemeltem ki. Meccs előtt azt beszéltük, hogy szélről próbáljuk megbontani őket, de ez nem nagyon jött össze.

– mondta Szabó, aki szerint még mindig Korhut Mihály az első számú játékos a balhátvéd poszton. – Misi egy nagyon jó játékos, meghatározó tagja a válogatottnak, külföldön játszik, úgyhogy azt gondolom, hogy a jövőben is inkább ő fog bizalmat kapni.”

Nagy szerint reális a harmadik hely Fotó: Polyák Attila - Origo

Nagy Ádám szerint küzdelmes, hajtós meccs volt, és kicsit még lehetett érezni a Svájc elleni vereség hatását. „Szerettük volna korán meglőni az első gólt, sajnos ez nem sikerült. Nem mentek úgy azok a dolgok, amiket edzésen begyakoroltunk, és amiket szerettünk volna kivitelezni itt a mai meccsen. Összességében örülünk a győzelemnek. Úgy gondolom, hogy ebben a csoportban a harmadik hely, az reális.

Inkább az fájó, ahogy elértük ezt a harmadik helyet, gondolok itt a Feröer elleni döntetlenre és az andorrai vereségre. Ha ezeket a kötelező meccseket hoztuk volna, más lenne a hangulat, illetve ha Lisszabonban és Bázelben jobban játszunk, biztosan pozitívabban értékelné a közeg ezt a selejtezős szereplést.”

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Anglia 3 2 0 1 9-2 7 7
GY
D
GY
2.
USA 3 1 0 2 2-1 1 5
D
D
GY
3.
Irán 3 1 2 0 4-7 -3 3
V
GY
V
4.
Wales 3 0 2 1 1-6 -5 1
D
V
V