Látványosan többet érnek már a Serie A meccsei

Horizontal
Juventus' Argentinian forward Gonzalo Higuain celebrates after scoring a goal during the Italian Serie A football match between Atalanta and Juventus at the "Atleti Azzurri d'Italia" Stadium in Bergamo, on October 1, 2017. / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A korábbinál lényegesen magasabb áron, évi 371 millió euróért adta el az olasz labdarúgó Serie A-t szervező liga a bajnokság nemzetközi televíziós közvetítési jogait.

Az olasz élvonal küzdelmeinek közvetítési jogait a következő szezontól - a szerdai bejelentés szerint - három éven át az IMG birtokolja, mely évente 371 millió eurót fizet ezért.

Ez az összeg közel kétszer nagyobb a jelenleginél, korábban az MP&Silva ugyanis 190 millió euróért kapta meg szezononként a jogokat.

Egy jó olasz rangadóra eddig sem kellett lasszóval fogni a nézőket Forrás: DPPI/Alessio Morgese

A Serie A az új szerződéssel a harmadik helyre lép előre Európában a nemzetközi tv-s jogdíjak listáján, ám messze elmarad az angol és a spanyol bajnokságtól. A Premier League idényenként 1,3 milliárd, míg a La Liga 636 millió eurót kap a közvetítések nemzetközi jogaiért. A negyedik a német Bundesliga szezononként 240 millió euróval.