Bukásnak bukás az ára, távozik a chilei kapitány

fbl Horizontal
Chile's Spanish coach Juan Antonio Pizzi reacts after Chile's defeat at the 2017 Confederations Cup final football match between Chile and Germany at the Saint Petersburg Stadium in Saint Petersburg on July 2, 2017. / AFP PHOTO / Mladen ANTONOV
Vágólapra másolva!
Távozik posztjáról a chilei labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Juan Antonio Pizzi, mivel csapata nem jutott ki a jövő nyári világbajnokságra.

"Ki van zárva, hogy folytassam" - mondta a 49 éves szakvezető a dél-amerikai selejtezősorozat utolsó, keddi fordulójában a braziloktól elszenvedett 3-0-s vereséget követően, amellyel eldőlt, hogy Chile nem lesz ott az oroszországi tornán.

Nem minta nem értené, hogy miről van szó Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Pizzi szerződése lejárt, és saját bevallása szerint a két félnek nincs miért leülnie tárgyalni egy új megállapodásról azok után, hogy a csapat nem lett vb-résztvevő.

A keddi mérkőzésen sárga lapos eltiltása miatt nem játszhatott a Bayern Münchenben légióskodó Arturo Vidal, aki aztán a meccs után a Twitteren közölte: nem szerepel többé a válogatottban.

"Mindent köszönök!" - írta a 30 éves középpályás, a chilei csapat egyik legnagyobb sztárja.

Muchas gracias muchachos por todo!! por todos estos años juntos por dejar la vida en cada partido por enseñarme y enseñarle a un país que con esfuerzo y trabajo todo se puede en la vida!!! con el alma destrozada pero a la vez orgullo de estos jugadores y cuerpo técnico!!!

Chile a legutóbbi két világbajnokságon nyolcaddöntős volt, a Copa America legutóbbi két kiírását pedig megnyerte, így meglepetés, hogy ezúttal lemaradt a vb-ről. A dél-amerikai selejtezősorozat utolsó körét még a harmadik helyről várta, de a brazíliai 3-0-s kudarccal visszaesett a hatodik helyre. Az ötödik, interkontinentális pótselejtezőt érő helyről kettővel rosszabb gólkülönbsége miatt maradt le Peruval szemben.