Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok csapata óriási meglepetésre lemaradt a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokságról, miután a selejtezők utolsó fordulójában 2-1-re kikapott Trinidad és Tobagótól. De még ez sem lett volna baj, ha Panama nem szerez egy egészen hihetetlen gólt az utolsó percekben a Costa Rica elleni meccsen.

Nem vitatjuk el az amerikaiak érdemeit, miszerint teljes mértékben maguknak köszönhetik, hogy az 1986-os mexikói vb-t követően 32 évvel ismét nem jutottak ki egy világbajnokságra: meg kellett volna verni a CONCACAF-zóna rájátszásában az utolsó helyen álló Trinidad és Tobagót, és akkor semmi gond. Ehhez képest kikaptak 2-1-re, ami még mindig nem lett volna akkora baj, ha Panama nem veri meg a már biztos vb-résztvevő Costa Ricát.

A 87. percig nem is volt baj, addig 1-1-re állt a meccs, azaz a 12 pontról induló (és ott is maradó) Egyesült Államok egy ponttal vezetett Panama előtt. Csakhogy a 88. percben a hazaiak megszerezték a győztes gólt, és ekkor kapott igazán nagy súlyt, hogy az 53. percben mekkorát hibázott a hondurasi játékvezető, Walter López, amikor megadta ezt a gólt:

Volt itt minden, lökés, gáncsolás, földön fekve kezezés, csak egy valami nem: gól, mert az egészen biztos, hogy a labda teljes terjedelmével nem haladt át a gólvonalon. A gólnak köszönhetően Panama biztos vb-résztvevő lett, Honduras pedig interkontinentális pótselejtezőt játszik Új-Zélanddal. Az amerikaiak pedig mentek a levesbe.