Társoldalunk:

Luís Figo az UEFA tanácsadója lett

2017.10.11. 19:26

A portugál klasszis az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) tanácsadója lett.

Fantasztikus játékos volt, aki a pályán és azon kívül is példamutatóan viselkedett - mondta Aleksander Ceferin, a szervezet elnöke a portugálok korábbi klasszisáról. Hozzátette: Figót tiszteli a nemzetközi futballvilág minden szereplője, a korábbi középpályás óriási rutinja értékes hasznára válik az UEFA-nak.

Rengeteg tapasztalatot szerezhetek, és képesnek érzem magam arra, hogy a tudásomat átadjam - nyilatkozta Figo. Kiemelte: kiváltságosnak érzi magát, hogy munkatársként csatlakozhat az UEFA-hoz, ami 1990-ben, profi pályafutása kezdetén elképzelhetetlen lett volna számára.

Luis Figo mostantól tanácsadóként segíti az UEFA munkájátForrás: Imaginechina/Wang zhenxia - Imaginechina/Wang Zhenxia

Az UEFA szerdai közleménye szerint a 44 éves Figo a szervezet nagykövet-programjának lesz az egyik vezető tagja, valamint a labdarúgás technikai kérdéseit és szabályait megvitató különböző bizottságok munkáját segíti.

Figo 127 alkalommal lépett pályára a portugál válogatottban, két-két bajnoki címet nyert a Barcelonával, majd a Real Madriddal. Előbbi csapattal a Kupagyőztesek Európa Kupájában, utóbbi együttessel a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodott, 2000-ben ő kapta az Aranylabdát.