Luís Figo az UEFA tanácsadója lett

Luis Figo suits up to promote Portugal Immigration in Shanghai China Chinese Shanghai Portuguese football soccer Luis Figo Portugal
Portuguese football star Luis Figo attends a promotional event for Portugal Immigration in Shanghai, China, 14 May 2017.
Vágólapra másolva!
A portugál klasszis az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) tanácsadója lett.

- mondta Aleksander Ceferin, a szervezet elnöke a portugálok korábbi klasszisáról. Hozzátette: Figót tiszteli a nemzetközi futballvilág minden szereplője, a korábbi középpályás óriási rutinja értékes hasznára válik az UEFA-nak.

- nyilatkozta Figo. Kiemelte: kiváltságosnak érzi magát, hogy munkatársként csatlakozhat az UEFA-hoz, ami 1990-ben, profi pályafutása kezdetén elképzelhetetlen lett volna számára.

Luis Figo mostantól tanácsadóként segíti az UEFA munkáját Forrás: Imaginechina/Wang zhenxia - Imaginechina/Wang Zhenxia

Az UEFA szerdai közleménye szerint a 44 éves Figo a szervezet nagykövet-programjának lesz az egyik vezető tagja, valamint a labdarúgás technikai kérdéseit és szabályait megvitató különböző bizottságok munkáját segíti.

Figo 127 alkalommal lépett pályára a portugál válogatottban, két-két bajnoki címet nyert a Barcelonával, majd a Real Madriddal. Előbbi csapattal a Kupagyőztesek Európa Kupájában, utóbbi együttessel a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodott, 2000-ben ő kapta az Aranylabdát.