Másfél hónapig nem játszhat az Arsenal alapembere

Shkodran Mustafi, Diego Costa, foci
Chelsea's Brazilian-born Spanish striker Diego Costa (R) battles with Arsenal's German defender Shkodran Mustafi (L) during the English Premier League football match between Arsenal and Chelsea at The Emirates stadium in London, on September 24, 2016. / AFP PHOTO / IKIMAGES / Ian Kington / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Megsérült az Arsenal német játékosa, Shkodran Mustafi, akinek nagyjából másfél hónapot kell kihagynia.

Arsene Wenger a londoni klub csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, nem hiszi, hogy a hátvéd a novemberi válogatott szünet előtt pályára léphet. Mustafi combja vasárnap sérült meg, amikor a világbajnok német válogatott 5-1-re legyőzte Azerbajdzsánt a vb-selejtezőben.

Mustafi (balra) a német válogatottban sérült meg Forrás: AFP/Ian Kington

Laurent Koscielny Achilles-fájdalmai miatt nem szerepelhetett a francia válogatottban, de csütörtökön már edzett, és Wenger szerint pályára léphet szombaton a Watford ellen. Danny Welbeck ágyék-, Mesut Özil térd-, Sead Kolasinac pedig kisebb csípőproblémával küzdött, de mindhárman játékra készek.

Alexis Sanchez pénteken tér vissza a világbajnokságról lemaradt chilei válogatottból, de Wenger szerint nem biztos, hogy szombaton számíthat rá (ok: fizikális, mentális fáradtság).

Alexis távozása nem zárható ki Forrás: DPPI/ Ben Queenborough

A francia edző - újságírói felvetésre - arról is beszélt: lehetségesnek tartja Sanchez és Özil téli távozását. "Amikor ilyen helyzet van, minden eshetőséggel számolni kell" - utalt arra, hogy a chilei támadó és a német középpályás szerződése a nyáron jár le, így az Arsenal utoljára a téli átigazolási időszakban kaphatna értük pénzt, ha a felek nem hosszabbítanak addig.

Wenger szerint az a tény, hogy az előző évben nem tudtak megállapodni, nem jelenti azt, hogy most sem tudnak majd, márpedig az Arsenalnál nem rögzítettek semmilyen határidőt az egyezség megszületésére."Úgy tűnik, mindketten jól érzik itt magukat, remélem, sikerül megoldást találni" - tette hozzá.

Sajtóértesülések szerint Sanchez iránt a PSG és a Manchester City érdeklődik, míg Özilt a Manchester United szerződtetné.