Társoldalunk:

Cigis banda uralta az öltözőt - ezért nem jutott ki a válogatott a vb-re

2017.10.13. 13:32

Jorge Sampaoli, Chile korábbi szövetségi kapitánya már két éve megmondta, hogy a válogatottnak gondjai lehetnek a világbajnokságra való kijutással.

Az argentin edző 2015-ben Copa Américát nyert a csapattal, de a Las Últimas Noticias újságnak adott nyilatkozatából kiderül, hogy már a sikerkorszakban is voltak bajok a játékosokkal.

Sampaoli három évig irányította a chilei válogatottatForrás: AFP/Rodrigo Buendia

Arturo Vidalról például azt mondta, hogyorvosi eset, és az alkoholgondjai nem teszik lehetővé, hogy folyamatosan ugyanazon a magas szinten játsszon.Gary Medel bár nem volt nagy piás, Sampaoli szerint a „partizásról nem tudott lemondani".

Alexis Sánchez a csapat első számú sztárja, dea közösségi életből egyáltalán nem vette ki a részét.„Fülhallgatóval ült le a reggelikhez, nem szólt senkihez, teljesen kizárta a külvilágot."

A chilei válogatott hatodik lett a dél-amerikai selejtezőcsoportbanForrás: AFP/Nelson Almeida

A legnagyobb kritikát a csapatkapitány, Claudio Bravo kapta: „Senki nem figyelt rá, kirakatember volt. Az öltöző a Pitillo banda (cigis banda – a szerk.) kezében volt, amelyet Mauricio Pinilla irányított."

Chile 2016-ban is megnyerte a Copa Américát (akkor már Juan Antonio Pizzi irányításával), de a 2018-as világbajnoki selejtezőben csak hatodik lett, így nem lesz ott Oroszországban.