Özil nem elég kegyetlen, az Arsenal legendája kijjebb rugdalná

Martin Keown
Martin Keown minden mérkőzésen kitette a lelkét az Arsenalért
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában az Arsenal 2-1-re kikapott a Watford vendégeként. Az észak-londoni csapat nagyon gyengén futballozott, de így is megnyerhette a volna a mérkőzést. Egygólos vezetésnél Mesut Özil került ziccerbe, azonban nem tudta értékesíteni a meccslabdát. A lefújás után az Arsenal legendája, Martin Keown kemény kritikát fogalmazott meg a német világbajnokkal szemben: szerinte nincs meg benne a kellő kegyetlenség.

Özil kihagyott ziccerének a jelentőségét növelte, hogy a brazil Richarlison az ellentámadásból tizenegyest csinált, amivel egyenlített a Watford, majd a 92. percben jött a hidegzuhany, Tom Cleverley győztes találata.

A vereség után a legtöbb kritikus ismét Mesut Özilt találta meg.

Sokak szerint a német világbajnok nem elég elkötelezett az Arsenal iránt. A londoni csapata legendás védője, Martin Keown úgy látja, nincs meg benne a gyilkos ösztön, ami ahhoz kell, hogy nélkülözhetetlen legyen.

Martin Keown minden mérkőzésen kitette a lelkét az Arsenalért Forrás: AFP/Paul Barker

„Nem tudom, hogy van-e jövője a csapatban.

A legjobbak kegyetlenek és nem szórakozásból futballoznak. Nem érzem rajta, hogy megvan benne a kellő kegyetlenség. A ziccerénél a labdájának a hálóban kellett volna landolnia, és azzal meg kellett volna nyernie a meccset a csapatának" – mondta Keown, aki játékosként három bajnoki címet nyert az Arsenallal. Hozzátette, hogy a lejáró szerződésű sztárok közül csak a chilei Alexis Sánchezt tartaná meg, mert vele elérhető a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyezés kiharcolása.

A 29 éves karmesternek jövő nyáron jár lesz a szerződése az észak-londoni csapatnál. Sokáig úgy tűnt, nem fog hosszabbítani, azonban az utóbbi időben mutatott gyenge formája alapján nem igazán állnak sorba érte a top klubok.

Mesut Özil már jó ideje árnyéka önmagának Forrás: Imaginechina/Chen chen - Imaginechina/Chen Chen

A szombati mérkőzés után már azzal viccelődtek, hogy

a West Ham United válogatott kapusnak, a Burnley ellen gólpasszt adó Joe Hartnak is jobbak a statisztikái, mint Mesut Özilnek,

aki a 2017-2018-as szezonban hat mérkőzésen lépett pályára, de egyelőre gólt nem szerzett és gólpasszt sem tud felmutatni.