Megvan az első lehulló fej Olaszországban

Horizontal FOOTBALL BUST HEADSHOT POINTING FINGER
(FILES) This file photo taken on February 12, 2017 shows Cagliari's Italian coach Massimo Rastelli during the Italian Serie A football match between Cagliari and Juventus at Sant'Elia Stadium in Cagliari. Rastelli on October 17, 2017 became the first Serie A coach sacked this season. The 48-year-old took over in the 2015-2016 season, guiding the Sardinian club into the Italian top flight. / AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Elsőként a Cagliarinál történt edzőváltás az olasz labdarúgó-bajnokság mostani idényében: a szardíniai klub irányítói kedden bocsátották el Massimo Rastellit.

A csapat vezetősége azok után köszönte meg a munkát a szakembernek, hogy a gárda az első nyolc fordulóban hatszor is kikapott - legutóbb múlt hétvégén 3-2-re a Genoától.
Az egyesület keddi közleményében ugyanakkor kiemelték, sokat köszönhetnek az olasz trénernek, ugyanis az ő vezetésével nyerték meg 2016-ban a másodosztályt, s vele végeztek az elmúlt szezonban a 11. helyen a Serie A-ban.
Érdekesség, hogy 1998 óta nem fordult elő olyan az olasz bajnokságban, hogy az első nyolc forduló alatt egyetlen edzőt sem menesztettek - akkor erre a 11. körig kellett várni, amikor az Internazionale kirúgta Luigi Simonit.
A Cagliari hat pontjával jelenleg a 14. helyen áll a tabellán.
Rastelli utódját később nevezik meg.