Embertelennek tartja a vb-pótselejtezők időbeosztását a hondurasi kapitány

Hondurasz-Svájc, foci-vb, vébé, Brazília 2014
MANAUS, BRAZIL - JUNE 25: Honduras fans show their support prior to the 2014 FIFA World Cup Brazil Group E match between Honduras and Switzerland at Arena Amazonia on June 25, 2014 in Manaus, Brazil. (Photo by Matthew Lewis/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A hondurasi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Jorge Luis Pinto "embertelennek" nevezte csapata Ausztrália elleni interkontinentális világbajnoki pótselejtezőjének időbeosztását.

A nemzetközi szövetség kiírása szerint a két válogatott oda-visszavágós mérkőzései között mindössze öt nap telik el (november 10. és 15.), ami Pinto szerint nagyon nehéz helyzetbe hozza a csapatokat.

- utalt a szövetségi kapitány arra, hogy az első meccset játsszák a közép-amerikai országban, és a visszavágó Ausztráliában lesz, vagyis az ausztrálok mindkét meccs előtt megteszik az elképesztően hosszú utat.

Nem biztos, hogy a hondurasi szurkolók elkísérik most a csapatot Ausztráliába Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Matthew Lewis

Az utazás szervezését tovább nehezíti, hogy nincs közvetlen járat Sydney és Honduras között, így az együtteseknek Los Angelesen keresztül kell megtenniük az összesen több mint 15 ezer kilométeres utat.

Az interkontinentális pótselejtezőre az ausztrálok az ázsiai kvalifikációs pótselejtező győzteseként, míg a hondurasiak az észak- és közép-amerikai zóna (CONCACAF) negyedik helyezettjeként jutottak.