Társoldalunk:

Repültek a döglött halak a német stadionban

2017.10.18. 12:02

A Bundesliga 3. Carl Zeiss Jena - Hansa Rostock rangadóján a vendég ultrák felelevenített egy régi, inkább csak büdös, mint veszélyes hagyományt.

A nagy múltra visszatekintő keletnémet rangadóra több száz rostocki ultra kísérte el vendégcsapatot, és, ha már elutaztak, akkor nem mentek üres kézzel. A német fociban van egy népszerű ultra (huligán) rigmus, ami úgy szól, hogy "Hoztunk nektek valamit: gyűlölet, gyűlölet, gyűlölet!" (Németül azért jobban hangzik: Wir haben euch was mitgebracht: Hass, Hass, Hass!) A vendég ultrák, azonban, ha már egyszer kikötővárosból jöttek, akkor az utálat mellett hoztak mást is: pár kiló halat, amit át is dobáltak a hazai szektorokba. Közben a fent idézett rigmus végén a Hass szót Fisch-re, azaz halra cserélték:

A német szövetség, DFB persze vizsgálódik az ügyben, a Hansa minden bizonnyal pénzbüntetésre számíthat. Eközben viszont éppen a legváratlanabb helyről kaptak támogatást: Jenában ugyanis azt mondják, hogy "döglött állatot dobálni ugyan nem túl ízléses, de végső soron senki sem sérült meg." Szóval, szerintük nem kellene ennek az egésznek túl nagy feneket keríteni.

A rostocki drukkerek, mint az írtuk, egy régi hagyományt elevítettek föl: 2005-ben még Hannover szurkolóit lepték meg hasonló ajándékkal.

DFB investigates Hansa Rostock after fish fly in Jena

The DFB has launched an official investigation after fish were flying at a 3. Liga match between Hansa Rostock and Carl Zeiss Jena this past Saturday. Fans of the Hanseatic city Rostock, which is situated on the Baltic Sea, smuggled some local fare into the park in landlocked Thuringia.