Vágólapra másolva!
Bánki Erik, az MLSZ elnökségének tagja a szegedma.hu portálnak elmondta, hogy a magyar labdarúgó-válogatott következő szövetségi kapitánya komoly tapasztalattal rendelkező külföldi szakember is lehet, de arra is van esély, hogy Dárdai Pál sikerein felbuzdulva a fiatalos vonalon halad tovább a szövetség.

„Stratégiai döntést kell meghoznunk:

amikor az északírek elleni, első selejtezősorozatbeli meccs után Pintér Attilát menesztettük, éppen azért tettük, mert nem láttuk azt a taktikát, ami ahhoz kell, hogy egy Eb-selejtező csoportból továbbjuthassunk" – mondta Bánki Erik, az MLSZ elnökségének tagja.

Bánki Erik nem zárja ki, hogy fiatal magyar szakember vegye át a válogatottat Forrás: MTI/Máthé Zoltán

„Nagyon jó döntést hoztunk, és akkor meglepő volt, hogy Dárdai Palit bíztuk meg ezzel a feladattal. Nem volt meg még a Pro licence sem, de olyan emberi képességei vannak, annyira szuggesztív, olyan munkamániás és úgy fel tudja tüzelni a játékosokat, hogy egy viszonylag gyengébb képességű csapatból is képes sokkal jobb teljesítményt kihozni.

Vagy ezt a fiatal vonalat nyomjuk tovább, amire vannak alkalmas jelöltek, így Lőw Zsolt, vagy az a Szabics Imre, aki játékosként mindent látott már a futballból, aki jól is dolgozott Pali stábjában.

Vagy hozunk egy külföldi, tapasztalt szakvezetőt. Ha az utóbbi érvényesülne, én akkor is azt támogatnám, hogy a stábban ne külföldiek, hanem ezek a tehetséges magyarok kapjanak helyek. Ekkor van esély arra, hogy egy következő kapitányváltáskor, teszem azt egy sikeres Európa-bajnoki szereplés után, jöhessenek olyan magyar edzők, akik szövetségi kapitányként is kipróbálhassák magukat."

Giovanni Trapattoni klubszinten mindent megnyert, amit lehetséges Forrás: AFP/Alexander Klein

„Legnagyobb meglepetésemre azonban Giovanni Trapattoni menedzserétől kaptam egy levelet, amelyben jelezte, hogy a mester szabad, szívesen tárgyalna velünk" – tette hozzá Bánki Erik, aki a világsztár edző nevét máris bedobta a lehetséges érkezők kalapjába.

Giovanni Trapattoni számokban


Korábbi klubjai edzőként:
Juventus, Internazionale, Bayern München, Cagliari, Fiorentina, olasz válogatott, Benfica, VfB Stuttgart, RB Salzburg, ír válogatott


Sikerei edzőként:
olasz bajnok (1977, 1978, 1981, 1982, 1984, 1986, 1989), Olasz Kupa-győztes (1979, 1983), BEK-győztes (1985), KEK-győztes (1984), UEFA-kupa-győztes (1977, 1991, 1993), európai Szuperkupa-győztes (1984), Világkupa-győztes (1985), német bajnok (1997), Német Kupa-győztes (1998), német Ligakupa-győztes (1996), portugál bajnok (2005), osztrák bajnok (2007), vb-résztvevő (2002), Eb-résztvevő (2004, 2012)