Társoldalunk:

Kiizzadta a győzelmet a Bayern Hamburgban

2017.10.21. 20:53

A Bundesliga 9. fordulójában a Bayern München úgy léphetett pályára Hamburgban, hogy tudta, a Borussia Dortmund értékes pontokat hagyott Frankfurtban, így a címvédő behozhatta pontszámban a legnagyobb riválisát.

A mérkőzés nem hozta azt a Bayern-fölényt, amit várni lehetett a meccs előtt. Jobbára a bajorok akarata érvényesült az első félidőben, de volt olyan időszak is fél óra után, amikor a Hamburg odaszegezte a vendégcsapatot a saját kapujához. Aztán a 38. percben fordulópontjához érkezett az összecsapás, ekkor Jung csúszott be hátulról a labdával sprintelő Comannak, hogy megakadályozzon egy kialakuló Bayern-kontrát. Marco Fritz játékvezető némi értekezés után a piros lapot mutatta fel a fiatal középpályásnak, így emberhátrányba került a Hamburg.

Innentől kezdve a félidő végéig füttyorkán kísérte a Bayern labdabirtoklását, aminek meg is lett az eredménye, a hazai csapat kibírta kapott gól nélkül a szünetig.
A 48. percben Vidal szánta el magát egy távoli lövésre, ami megpattant és végül elsuhant a labda a kapu mellett. Az 52. percben aztán megtört a jég, Alaba beadása után az összes Hamburg-védő elrúgott a labda mellett/alatt/fölött, az Müllerhez került, a csereként beállt támadó Tolissóhoz pöckölt, akinek már nem volt nehéz helyzete öt méterről, szemben a kapuval.

Azonnal egyenlíthetett volna a Hamburg, de Andre Hahn kapáslövését nagy bravúrral a léc fölé tolta Ulreich kapus. A Bayern innentől teljes kontroll alatt tartotta a meccset, a Müller helyére beálló Tiago Alcantara két ízben kapufáig is eljutott, valamint még a kihagyhatatlant is kihagyta a csapat, olykor Thiago, vagy Lewandowski, vagy Vidal révén, de a győzelme nem igazán forgott veszélyben.

Végeredmény:
Hamburger SV – Bayern München 0-1 (0-0)
Gól: Tolisso (52.)