Usain Bolt nem viccel, tényleg futballista lesz

IAAF Athletics World Championships London 2007 London United Kingdom HORIZONTAL SPORT STADIUM IAAF ATHLETE August photography IAAF World Athletics Championships Track And Field Queen Elizabeth Olympic Park London Stadium Championship Day IAAF Athletics Wo
LONDON, UNITED KINGDOM - AUGUST 04: Usain Bolt of Jamaica gestures during the "IAAF Athletics World Championships London 2017" at London Stadium in the Queen Elizabeth Olympic Park in London, United Kingdom on August 4, 2017. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Usain Bolt nyolcszoros olimpiai bajnok síkfutó komolyan gondolja, hogy labdarúgóként folytatja sportpályafutását.

Az atlétikától idén nyáron visszavonult sportoló az amerikai Forma-1-es futam helyszínén, Austinban úgy fogalmazott, elfogadja, hogy sokan kétkednek a terve komolyságában, de rendkívül elszánt, mert ez volt a gyerekkori álma és továbbra is nagyon szeretné kipróbálni magát futballistaként.

- mondta a 31 éves Bolt, aki karrierje utolsó állomásán, a londoni világbajnokságon szerzett combsérülése után lábadozik.

Usain Bolt útban a cél felé Forrás: DPPI/Julien Crosnier

Hozzátette, nem fog hazudni magának,

amint úgy érzi, mégsem válthatja valóra a tervét, azonnal szólni fog.

"Nem akarom kínos helyzetbe hozni magamat, de ha úgy érzem, képes vagyok rá, akkor meg fogom próbálni, mert ez lehet életem következő fejezete" - mondta Bolt.

Korábbi hírek szerint a Borussia Dortmund színeiben szerepelhet majd a jamaicai sprinter,

akit a Puma 15 éves kora óta támogat és a német sportruházati cég részesedést szerzett a Bajnokok Ligája-résztvevő klubban. Már kapott is egy meghívást, egy hétig edzhet a csapattal és szándékai szerint élni is fog a lehetőséggel.

"Akkor majd átgondolom a helyzetet. Meg fogom próbálni, hogy lássam, milyen szinten vagyok" - folytatta.

A közismerten Manchester United-szurkoló Bolt kételkedett benne, hogy José Mourinho vezetőedző a hír hallatán telefont ragad és felhívja, de elárulta, hogy a klub legendás szakvezetőjével, Sir Alex Fergusonnal már beszélt az álmairól.

Usain Bolt nagy Manchester United szurkoló Forrás: AFP/Andrew Yates

A jamaicai válogatott nem jutott ki a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra, és jelenleg csak az 59. helyen áll a világranglistán.

- tette hozzá.
A világklasszis síkfutó ismét kizárta, hogy atlétaként valaha visszatérjen, mert bár a jó hangulat hiányzik neki, de a sok edzés már egyáltalán nem, és családot szeretne alapítani.

Usain Bolt nem viccel Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

hogy előmozdítsam a sportágat és segítsek fenntartani azt a szintet, amit magam mögött hagytam" - fogalmazott Usain Bolt, aki abban is biztos, hogy edzőként nem szeretne tevékenykedni.