Vágólapra másolva!
Véget értek a tengerentúli profi labdarúgó-bajnokság, az MLS alapszakaszának küzdelmei és bár Nemanja Nikolics a zárófordulóban nem talált be a Houston Dynamo kapujába, riválisai nem tudták őt beérni a góllövőlistán, így begyűjtötte a gólkirályi címet. 

Pedig a New York City támadója, Davi Villa alaposan bekezdett, hiszen egy félidő alatt kétszer is beköszönt a Columbus Crew ellen. Két találat hiányzott ekkor a spanyolnak ahhoz, hogy utolérje a magyar támadót, több gólt viszont nem szerzett, pedig a hajrában még tizenegyest is lőhetett, ám kihagyta a büntetőt.

Nikolics Nemanja 24 találattal lett gólkirály és készülhet a rájátszásra. Forrás: csnchicago.com

A Chichago Fire ezzel a videóval köszöntötte az Amerikai Egyesült Államok újdonsült gólkirályát:

Nikolics csapata egyébként simán kikapott a Houston vendégeként (3-0), így a többi mérkőzés eredményének alakulása értelmében a rájátszás negyeddöntőjében a New York Red Bulls-t fogadja majd.

írta Facebook oldalán a magyar gólkirály.

Ami a többi magyar játékost és csapataikat illeti, Németh Krisztián kezdő volt a New England Revolution együttesében és a Montreal Impact ellen 3-2-re megnyert mérkőzésen visszatérése utáni első gólját is megszerezte. A playoffnak azonban már korábban búcsút inthetettek a forradalmárok.

Sallói Dániel 85 percet kapott a Real Salt Lake otthonában 2-1-re alulmaradó Sporting Kansasban, a rájátszás azonban így is megvan a magyar támadó csapatának. Az alapszakasz zárónapján éppen Nikolicsékat két vállra fektető Houston otthonában vizitálnak majd.

Stieber Zoltánnak és a DC Unitednek nem sikerült a szép búcsú, a Keleti főcsoportban sereghajtó együttes a New Yerk Red Bullstól szenvedett 2-1-es vereséget Washingtobban. Stieber végigjátszotta a találkozót.