Városi riválisa ejtette ki a Tottenhamet

Horizontal
West Ham United's Italian defender Angelo Ogbonna celebrates with teammates scoring the team's third goal during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and West Ham United at Wembley Stadium in London, on October 25, 2017. / AFP PHOTO / Ian KINGTON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Két nyolcaddöntőt rendeztek szerda este Angliában a Carabao Cup (egykoron Ligakupa) sorozatában. A Tottenham a West Ham Unitedet fogadta a Wembley-ben, míg az Everton a Chelsea-nél vizitált. A papírforma két hazai győzelmet ígért, de a West Ham csúnyán meglepte a Tottenhamet.

Tartalékos összeállításban lépett pályára a Tottenham Hotspur a Wembley-ben a West Ham United ellen, de eleinte úgy tűnt, így is könnyedén behúzza a kötelezőt Mauricio Pochettino csapata. Sissoko már a 6. percben megszerezte a vezetést a Spursnek, majd Dele Alli duplázta meg az előnyt bő fél órával később egy okos lövéssel.

A kétgólós előny a félidőben túlságos megnyugtatta a hazai csapatot, aztán jött a ghánai Ayew, és hat perc alatt kiegyenlített. A Tottenhamnek a második játékrészben rendre meggyűlt a baja a West Ham szögleteivel,

ezt használta ki a 70. percben Ogbonna is, aki Lanzini beadása után szépen fejelt a kapuba, ezzel már a vendégcsapatnál volt az előny.

Amit aztán sikerült is megtartani a West Hamnek, így a londoni derbit végül a kisebb csapat nyerte és jutott tovább a negyeddöntőbe. Most derült ki igazán, mit jelent Harry Kane, Vertonghen, vagy Lloris hiánya a Tottenhamnek.

Néhány kerülettel arrébb a Chelsea fogadta a Premier League-ben bukdácsoló Evertont. Antonio Conte sem a legerősebb csapatát küldte pályára, Eden Hazard, David Luiz, vagy Marcos Alonso például a keretbe sem került be, de a padon kezdett Morata és Fabregas is. Igaz, később mindhárman beálltak.

A 26. percben egy kis szöglet és Musonda beadása után Rüdiger emelkedett magasra a hosszú oldalon, okos fejese pedig 1-0-s előnyt jelentett a Chelsea-nek.

Az Everton nem játszott alárendelt szerepet a meccsen, de az egyenlítés nem jött össze, sőt, a 93. percben ismét egy kis szöglet után Willian volt eredményes egy jól helyezett lövéssel. A 94. percben azért megszerezte a szépítő gólt az Everton Calvert-Lewin révén, de ez már túl kevés volt és túl későn, továbbjutott a Chelsea.

Carabao Kupa, nyolcaddöntő:

Tottenham Hotspur – West Ham United 2-3
Chelsea – Everton 2-1