Vágólapra másolva!
A Dárdai Pál vezette Hertha BSC kiesett a Német Kupa 2. fordulójában miután a berlini Olimpiai Stadionban 3-1-es vereséget szenvedett a Bundesligában sereghajtó 1. FC Kölntől.

Az első félidőben kiegyenlített mezőnyjáték zajlott, azonban a 35. percben egy komikus góllal megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Leonardo Bittencourt 18 méterről elvállalt bombája fejbe találta a francia Sehrou Guirassy-t, a lecsorgó labdát az ötösön érkező Simon Zoller a ráfordulásból a hálóba vágta (0-1).

Dárdai Pál csapatának szinte ideje sem volt felkelni a padlóról, egyből érkezett a második pofon. Egy baloldali szöglet után az ötösön érkező Dominic Maroh becsúszva a hálóba kotorta a labdát (0-2).

A második félidő elején növelte az előnyét a Köln. Egy gyors kontratámadás után Zoller emelte át a Hertha kapusát, Rune Jarsteint, a labda a bal kapufán csattant, de a berliniek szerencsétlenségére az érkező Christian Clemens elé, akinek már csak az üres kapuba kellett lőnie (0-3).

A 69. percben szépített a Hertha. Marvin Plattenhardt baloldali szögletét a holland Karim Rekik fejelte a felső lécre, a kipattanóra Niklas Stark érkezett, aki az üres kapuba lőtt (1-3).

Dárdai Pál csapata a szépítő gól után mindent feltett egy lapra, de már nem tudott újabb gólt szerezni. Az 1. FC Köln három gólt szerezve jutott tovább Berlinben. Érdekesség, hogy a Bundesligában sereghajtó csapat kilenc forduló alatt 3 pontot szerzett a bajnokságban, és eddig csak három gólt rúgott.

Német Kupa, 2. forduló
Hertha BSC-1. FC Köln 1-3 (0-2)
Kaiserslautern-VfB Stuttgart 1-3 (1-1)
Osnabrück-Nürnberg 2-3 (1-1)
Wolfsburg-Hannover 96 1-0 (1-0)