Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban megkezdődött a tengerentúli profi labdarúgó-bajnokság, az MLS rájátszása. Az első nyolcaddöntő mérkőzésen a Nikolics Nemanjával felálló Chichago a New York Red Bullst fogadta, a Fire azonban némi meglepetésre simán, 4-0-ra kikapott, így búcsúzott a további küzdelmektől.

Az alapszakaszban kétszer találkoztak egymással a felek, Chichagóban 1-1-es döntetlen, míg New Yorkban 2-1-es hazai siker született. Nikolics viszont kedvező előjelekkel várhatta az összecsapást, az említett két mérkőzésen ugyanis mindkét chicagói gól az ő nevéhez fűződött.

Ezúttal Nikolics Nemanja sem tudott segíteni a Chichagón, a Fire búcsúzott az MLS további küzdelmeitől Forrás: chicago-fire.com

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, épp Nikolics volt az, aki egy szép egyéni megindulás után a hosszún érkező Accamet próbálta helyzetbe hozni, a vendég védők azonban szögletre tisztáztak. A túloldalon viszont rögtön az első lehetőségét gólra váltotta a Red Bulls,

Perrinelle ugratta ki a leshatáron Bradley Wright-Phillipset, aki a bizonytalanul kimozduló Lampson mellett a kapuba lőtt.

Még fel sem ocsúdtak a korai hátrányból a Chichago játékosai, négy perccel később még nagyobb bajba kerültek: Adams ment el a jobbszélen, majd adott középre,

a határozatlan védők között berobbanó Klejstan pedig megduplázta a vendégek előnyét.

A magabiztos vezetés tudatában visszaálltak a New York-iak, a Chichago pedig nem találta az ellenszert a tömörülő védelemmel szemben, komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk a folytatásban.

A félidőt követően viszont rögtön szépíthettek volna, McCarthy szöglet utáni fejesét azonban Robles bravúrral hárította, majd Polster próbálkozott messziről, távoli lövése azonban elkerülte a kaput.

Bár mezőnyben átvette az irányítást a Fire, a szépítő találat nem akart megszületni, így a 65. percben Mihailovic helyett a kisebb sérüléssel bajlódó Bastian Schweinsteiger is pályára lépett.

A 70. percben egy óriási védelmi hiba azonban megpecsételte Nikolicsék sorsát, egy félpályán hanyagul eladott labdát megszerezve létszámfölényben iramodohattak meg a Red Bulls támadói,

az akció végén pedig Royer gyakorlatilag pontot tett a továbbjutás kérdésére.

Itt azonban még nem volt vége a megpróbáltatásoknak, a csereként beálló

Veron ugyanis egy pimasz emeléssel tette teljessé a kiütést, és állította be a 4-0-s végeredményt a 87. percben.

A sokkal nagyobb rájátszás-tapasztalattal bíró New York tehát könnyedén nyert a Toyota Parkban - az együttes zsinórban nyolcadszor jutott playoffba, ami rekordnak számít -, a Chicagónak pedig remek alapszakaszbeli teljesítménye ellenére véget ért a szezon.

Maradt azonban még magyar, akinek szurkolhatunk,

Sallói Dániel és a Sporting Kansas magyar idő szerint pénteken hajnalban a Houston Dynamo otthonában vívhatja ki a továbbjutást.

Nikolics Nemanja a válogatottban vigasztalódhat, az ideiglenesen kinevezett szövetségi kapitány, Szélesi Zoltán ugyanis számít rá a Luxemburg, majd a Costa Rica elleni barátságos mérkőzéseken.