Az angolok a vb-döntőben vágtak vissza Spanyolországnak

Horizontal
England's players celebrate with their trophy after winning the final FIFA U-17 World Cup football match against Spain at the Vivekananda Yuba Bharati Krirangan stadium in Kolkata on October 28, 2017. / AFP PHOTO / Dibyangshu SARKAR
Vágólapra másolva!
A nyári Európa-bajnoki döntőben elszenvedett vereség után az angol U17-es válogatott a világbajnokság döntőjében kétgólos hátrányból felállva verte a spanyol csapatot.

Nyáron Horvátországban tizenegyesekkel nyertek a spanyolok és ezúttal is úgy tűnt, az angolok nem nyernek trófeát.

Elképesztő érdeklődés jellemezte az egész tornát, rekordot jelentő, több mint 1,2 millió ember látta élőben a meccseket:

Az indiai Kolkatában rendezett meccsen Steve Cooper csapata hamar kétgólos hátrányba került, Sergio Gomez révén a 31. percben már 2-0 volt a spanyoloknak.

Rhian Brewster még az első félidőben szépített, majd az 58. percben Morgan Gibbs-White már egyenlíteni is tudott. Nem sokkal később a Manchester City játékosa, Phil Foden a vezetést is megszerezte, majd Marc Guehi találata után Foden ismét betalált, így 5-2-re nyert Anglia.

A torna gólkirálya az angol Brewster lett, a legjobb játékosnak Fodent választották.

A világ tetején az angol fiatalok Forrás: AFP/Dibyangshu Sarkar

Az angoloknak elég jó évük van, hiszen Európa-bajnokságot nyert az U19-es csapat és világbajnokságot az U20-as.

Indiát is az angol és a spanyol futballtinik hódítják meg

Indiában rendezik az U17-es korosztály labdarúgó-világbajnokságát. A tornára kis híján a magyar válogatott is kvalifikálta magát a májusi Európa-bajnokságról, de a törökök és a franciák elleni vereség akkor végzetesnek bizonyult. Lássuk, hogy szerepelnek a tornán többek között a magyar csapat akkori riválisai.