Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága másfélmillió forintra és két zártkapus mérkőzésre büntette meg az Újpest FC-t, többek között mert a szurkolói becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartást tanúsítottak a Videoton elleni rangadón, és még egy WC-deszkát is a pályán landolt. A kőkemény büntetést Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt sem hagyta szó nélkül.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) október 31-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

Suljic Asmir (Videoton FC), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3, Anel Hadzic (Videoton FC), mert a vele szemben szabálytalankodó ellenfelét ellökte magától 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB Henty Ezekiel Isokent (Videoton FC), a mérkőzés után tanúsított sportszerűtlen magatartásáért (létesítményben történt kár okozásért) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB az Újpest – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik játékosának szidalmazása), szurkolói részéről tárgy játéktérre dobásáért, szurkolóinak becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartásáért (az ellenfél két színes bőrű játékosa felé történt „huhogások") 1.500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá kötelezi a sportszervezetet a soron következő 2 hazai NB I-es bajnoki mérkőzésének nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megrendezésére. A Videoton FC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása), szurkolóinak rendbontásaiért (székek feltépése és játéktérre dobálása), valamint két labdarúgójának súlyosan sportszerűtlen magatartásáért 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A történet mellett nem ment el szó nélküli a IV. kerületi polgármester, a hatalmas Újpest-szurkoló Wintermantel Zsolt, aki saját csapata szurkolóit rendre intette, azonban a szövetség döntésével nincs maximálisan megelégedve.

A FEB a DVSC- Paks mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a 2017. november 9. napján tartandó ülésére megidézi Sankovic Bojant az Újpest 1885 Futball Kft. játékosát, ellenfele Henty Ezekiel Isoken (Videoton FC) a mérkőzés után, az öltözőfolyosón, rasszista módon történt megsértése ügyében.

Bojan Sankovic azt állítja, tévesen vádolják rasszizmussal Forrás: ujpestfc.hu

„Mikor vége lett a mérkőzésnek, elindultam befelé az öltözőbe. Nem foglalkoztam semmivel és senkivel, csak a saját gondolataim jártak a fejemben.

Ezekiel Henty előttem ment, majd egy nagyot rúgott a vasajtóba, mire mögöttem valaki rászólt, de ő felém indult meg, elég dühösen.

Én még ekkor sem mondtam semmit, sem neki, sem senkinek. Nekem esett, ekkor jött oda a vendégek sportigazgatója, aki engem kezdett el nyugtatni, de én vele is közöltem, hogy én nem mondtam semmit. Nem szeretem az ilyen történéseket, mert ahogy a klub, úgy én is elítélek minden rasszista cselekedetet" – nyilatkozta az esetet követően az Újpest FC honlapjának Bojan Sankovic.