Társoldalunk:

Cristiano Ronaldo, te vagy a legrosszabb támadó

2017.11.07. 09:22

A topligák futballistái közül a közelmúltban a világ legjobb játékosának megválasztott Cristiano Ronaldo a legrosszabb formában lévő támadó. A statisztikusok szerint legalábbis biztosan, a spanyol AS ugyanis érdekes kimutatást tett közzé a napokban, mely finoman szólva sem hízelgő a portugálra nézve.

CR a Real Madrid legutóbbi bajnokiján sem talált a kapuba, hiába voltak meg a helyzetei a Las Palmas ellen, nem tudott élni velük. Pedig már hét mérkőzésen is pályára lépett a szezonban, összesen 630 percet játszott. Egyelőre azonban vaktölténnyel tüzel;

48 lövéséből mindössze egy gól született, ez pedig csupán 2,08 százalékos hatékonyságot jelent.

Ezzel 710. a rangsorban azon játékosok közül, akik minimum tízszer próbálkoztak a gólszerzéssel, ennél pedig nincs gyengébb mutató az angol, a francia, a német, az olasz és a spanyol bajnokságban.

Egyszer fent, egyszer lent: Cristiano Ronaldo hullámvölgybe kerültForrás: AFP/Gabriel Bouys

Meglepődnénk persze, ha Ronaldo huzamosabb ideig a lista alján maradna, mindenesetre nem ilyen teljesítményt szoktunk meg tőle, de abban is biztosak lehetünk, hogy nála jobban senkit nem zavar ez a hullámvölgy.

A következő fordulóban a városi rivális Atlético Madrid ellen javíthat, a Real ugyanis november 18-án, szombaton 20.45-től a Wanda Metropolitanóban vendégeskedik.