Társoldalunk:

David Moyes lett Slaven Bilic utódja a West Ham Unitednél

2017.11.07. 10:42

David Moyest nevezték ki a West Ham United labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé. A posztról hétfőn menesztették a horvát Slaven Bilicet.

Az új tréner videóüzenetében úgy fogalmazott: nagy munka vár rájuk, de biztos abban, hogy összefogással elérhetik a céljukat.

A londoniak eddigi 11 bajnoki találkozójukon mindössze kétszer nyertek, s ezzel jelenleg csak a 18. helyen állnak a húszcsapatos Premier League-ben.

Elfogyott a türelem Londonban, megköszönték Bilic munkáját

Nem nézték jó szemmel a csapat szenvedését a tulajdonosok.

David Sullivan, a klub társelnöke úgy véli, profitálhatnak abból, hogy Moyes ismeri az angol élvonalat.

Olyan emberre van szükségünk, akinek van tapasztalata, ismeri a Premier League-et és az ott szereplő játékosokat. Biztosak vagyunk abban, hogy David a megfelelő ember a posztra, és fordulatot hoz a klub életébe. A sportágban nagy ismertségnek és tiszteletnek örvend, friss ötleteket és lelkesedést hoz majd" - mondta Sullivan.

David Moyes újabb nagy fába vágta a fejszéjétForrás: AFP/Lindsey Parnaby

Moyes az előző szezonban a Sunderland vezetőedzője volt, de lemondott, miután a gárda kiesett a másodosztályba. Az Everton korábbi menedzserének ázsiója sokat esett azután, hogy 2013-14-ben nem tudott eredményes lenni Alex Ferguson utódjaként a Manchester Unitednél, majd a spanyol élvonalban, a Real Sociedadnál sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.