Vágólapra másolva!
A belga sportmagazine.be oldalnak nyilatkozott a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Georges Leekens, aki első benyomásairól mesélt magyar szövetségi kapitányként.

A belga Georges Leekens elmondta, amit már régóta tudunk, hogy a soron következő két meccsen, Luxemburg és Costa Rica ellen még nem ő, hanem leendő asszisztense, Szélesi Zoltán vezeti majd a csapatot, ő egyelőre csak „megfigyel, beszélget a játékosokkal, begyűjti a szükséges információkat".

Georges Leekens a bemutatásán Fotó: Polyák Attila - Origo

Leekens elmondta, hogy hétvégén személyesen is megtekintette a Ferencváros-Debrecen és Budapest Honvéd-Puskás Akadémia bajnokikat. „Fontos a magyar bajnokság, hiszen a játékosok többsége hazai klubokban szerepel. Ezen szeretnénk majd változtatni, hiszen mindenkinek az lenne az érdeke, hogy a legjobbjaink a legjobb külföldi bajnokságokban szerepeljenek."

Látok párhuzamokat a mostani munkám és a korábbi belgiumi kapitánykodásom között. Akkoriban a játékosok hatvan százaléka Belgiumban focizott, ezért is fontos, hogy jó kapcsolatom legyen a hazai klubokkal" – mondta Leekens.

Leekens elmondta, infrastrukturálisan jók a lehetőségek Magyarországon, kiemelte a Telki edzőközpont remek felszereltségét, illetve azt, hogy a válogatottnak minden a rendelkezésére áll a felkészüléshez.

Csányi Sándor és Georges Leekens Fotó: Polyák Attila - Origo

„A válogatott egy negatív spirálba került, a legfontosabb, hogy ezt sikerüljön megállítani. Az Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőbe jutott a csapat, ami komoly elvárásokat támaszt most felénk. A magyarok sok pénzt ölnek a labdarúgásba, most épül az új nemzeti stadion, ahol 67 ezer ember szurkolhat majd a csapatnak."

Leekens beszélt még a fiatalok beépítésének szükségességéről, mint elmondta, ebben nagy tapasztalata van, ezért is kapta meg a magyar kapitányi kinevezést, de mint ígérte, márciusban már mindenki okosabb lesz.