Társoldalunk:

Nikolics a válogatottban is olyan pozícióban játszana, mint a klubjában

2017.11.08. 18:39

Nikolics Nemanja a Videotonban, a lengyel Legiában és az amerikai Chicagóban is gólkirály lett, a válogatott előző kapitánya, Bernd Storck mégsem adott neki kulcsszerepet. Most a nemzeti csapatban is eljöhet az ő ideje, ám ehhez szerinte az kell, hogy bízzanak benne.

"Nagyon jó, egy év után megint itt vagyok, nagyon örülök ennek, nagyon motivált vagyok" - nyilatkozta Nikolics Nemanja a Luxemburg elleni válogatott meccs előtt.

"Akitől bizalmat kaptam, az nem csalódott bennem. Én olyan poszton játszok, hogy ha nem fogok bizalmat kapni, akkor nehéz lesz gólokat szereznem és sikeresnek lennem."Nagyon várom azt az időszakot, amikor ugyanolyan pozíciót kapok a válogatottban, mint a klubcsapatomban.""Ez esetben biztos, hogy nem fogok csalódást okozni" - mondta a Sport 24 azon kérdésére, lehetséges-e, hogy az Eb-selejtezőkön is gólkirály legyen belőle.

Nikolics Nemanja tavaly nyáron Marseille-ben ünnepelt a válogatottalForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Amerikában a liga legértékesebb játékosának választották, és az ottani FIFA 2018 borítójára is felkerült, a góllövőlistán pedig nem akárkiket előzött meg. "Nagyon-nagy harc folyt egész évben a gólkirályi címért az első fordulótól az utolsóig."Nagyon büszke vagyok, hogy olyan sztárokat meg tudtam előzni, mint Villa, Giovinco vagy Kaká. Ez volt az egyik oka, hogy kimentem Amerikába, ki akartam magam próbálni, mire vagyok képes az ilyen nagy nevek ellen. Örülök, hogy nem okoztam csalódást sem a családomnak, sem a szurkolóknak."

Nikolicsnak nagyon jók az első benyomásai Georges Leekens új szövetségi kapitányról. "Nagyon szimpatikus, egyúttal nagyon kíváncsi volt, hogy miként alakulnak a dolgaim Amerikában. Most ő is figyel, ismerkedik a játékosokkal, az országgal, és remélem, hogy együtt sikeresek leszünk."

A magyar válogatott csütörtökön Luxemburgban lép pályára, jövő kedden pedig Costa Ricát fogadja.