Társoldalunk:

A Real és a Barca kerete sem ér annyit mint a Cityé

2017.11.08. 16:13

A Nemzetközi Sporttudományi Központ legfrissebb kimutatása szerint már nem a Barcelona, vagy a Real Madrid kerete éri a legtöbbet a futball világában. Ráadásul az éllovas Manchester Cityn kívül egy másik angol együttes is megelőzte a két spanyol gigászt. 

A CIES jelentése szerint a Premier League éllovasának kerete nem kevesebb, mint 1,196 milliárd euró, legértékesebb játékosa pedig a hetek, sőt hónapok óta ihletett formában futballozó Kevin de Bruyne, a maga 145 milliós árával, de a csapatból még Leroy Sanét, Raheem Sterlinget és Gabriel Jesust is 100 millió fölé taksálják.

Íme, a világ legértékesebb kezdőcsapataForrás: AFP/Oli Scarff

Második helyre némi meglepetésre a Tottenham került, Pochettino együttesének összértéke 1,173 milliárd euró, a Spurs MVP-je pedig a góllövőlistán éllovas Harry Kane a maga 186 milliós "árcédulájával".

A dobogó harmadik fokán a Barcelona található (1,130 milliárd euró), ami viszont érdekesség, hogy a kimutatás szerint nem Lionel Messi, hanem Luis Suárez a csapat legdrágább játékosa (134 millió euró).

Negyedik a Chelsea, még éppen egymilliárd fölötti összértékkel (1,044 milliárd euró), a londoniaknál Eden Hazard éri a legtöbbet (121 millió euró), ötödik pedig a Manchester United (919 millió euró), köszönhetően főleg a 165 millióra becsült Romelu Lukakunak.

Csupán hatodik a mostanság gyengélkedő Real Madrid, a maga 903 millió eurós árával, melyből a szintén hullámvölgyben lévő Cristiano Ronaldo 96 milliót ér.

A Nemzetközi Sporttudományi Központ legfrissebb, top100-as listáját ide kattintva olvashatják részletesen.