Társoldalunk:

Bemutatták a 2018-as foci-vb meccslabdáját

2017.11.09. 18:01

Az adidas Football bemutatta a 2018-as labdarúgó-világbajnokság hivatalos meccslabdáját, amely az 1970-es mexikói vb-labdának megújított változata lett.

A Telstar 18 nevet viselő labda az 1970-es mexikói vb meccslabdájának modernizált verziója. Az eredeti labda a Telstar („star of television") nevet kapta, hiszen ikonikus fekete-fehér paneleivel – melyek tökéletesen alkalmazkodtak a színes televíziózás előtti időszak képernyőihez – végérvényesen felülírta az akkori futballdesignt, és megteremtette az azóta is ikonikus pentagon és hexagon elemekből álló, monokróm focilabda külsőt.

A Telstar 18Forrás: adidas

A teljesítmény maximalizálása és a játékosok igényeinek kielégítése érdekében a 2018-as vb meccslabdájának tesztelési folyamatában több vezető válogatott csapat és nemzetközi labdarúgóklub is részt vett: az adidas tervezőcsapata Argentína, Kolumbia, Mexikó, a Manchester United, a Juventus, a Real Madrid és az Ajax játékosainak bevonásával fejlesztette tökéletesre a Telstar 18-at.

A labda külseje az eredeti modell klasszikus elemeit ötvözi a legújabb technológiai innovációkkal. Az adidas a teljesítmény és a tartósság jegyében fémhatású designnal és texturált grafikai megoldásokkal turbózta fel a labda ikonikus paneleit.

A Telstar 18Forrás: adidas

A megnyerő külső nem minden, ugyanis a Telstar 18 az első meccslabda a világon, amely beágyazott – okostelefonnal összeköthető – NFC chipet tartalmaz. A chip személyre szabott információkat és exkluzív tartalmakat biztosít a felhasználók számára, sőt a helymeghatározó funkciónak köszönhetően a labda pontos részletei is lehívhatók belőle.

Az innováció kapcsán Végső Péter, az adidas Budapest brand activation managere elmondta: „Az eredeti modell, a Telstar minden idők legikonikusabb meccslabdája, hiszen megjelenésekor minden addigi szabályt felülírva új korszakot nyitott a focilabdák történelmében. A Telstar 18 fejlesztése izgalmas kihívás volt, hiszen – az eredeti modellhez hűen – szerettünk volna valami maradandót és korszakalkotót létrehozni. Az új panelszerkezetnek és az NFC chip bevezetésének köszönhetően ez sikerült is."