Vágólapra másolva!
Szalai Ádám, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hoffenheim támadója nehéz időszakon ment keresztül. Szeptemberi sérülése után ismét bekapcsolódott csapata edzéseibe.

A 42-szeres magyar válogatott csatár combközelítő izma még a Lettország elleni világbajnoki selejtezőn sérült meg szeptemberben, azóta nem lépett pályára a Bundesligában.

A 29 éves Szalai Ádám számára a legrosszabbkor jött a sérülés. A Bundesliga nyitófordulójában 90 percet játszott, és gólpasszt adott a Werder Bremen ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen, így komoly esélye volt arra, hogy megragadjon a kezdőcsapatban.

Szalai Ádám hamarosan újra együtt ünnepelhet csapattársaival Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

„Jó érzés, hogy a többhetes rehabilitáció után ismét itt lehetek,

dolgozhatok és elvégezhetem a feladatokat. A mérkőzések ideje alatt volt a legrosszabb. Frusztráló volt, hogy a csapatot csak a lelátóról nézhettem és tudtam, nem segíthetem a társaimat. Ilyenkor azt gondoltam, inkább bár ne is lennék a stadionban, elképesztően nehéz időszak volt" – nyilatkozta a klub honlapjának Szalai Ádám.

A világbajnoki pótselejtezők miatt két hétig szünetel a Bundesliga. Szalai Ádám csapata legközelebb a Frankfurtot fogadja, november 18-án, szombaton.