Messiék győzelemmel melegítettek a vb-döntő helyszínén

fbl Horizontal messi pavon
Argentina's Cristian Pavon and Argentina's Lionel Messi celebrate a goal during an international friendly football match between Russia and Argentina at the Luzhniki stadium in Moscow on November 11, 2017. / AFP PHOTO / Mladen ANTONOV
Vágólapra másolva!
Lionel Messi és az argentin fociválogatott a nyári világbajnokság egyik helyszínén, a moszkvai Luzsnyiki Stadionban lépett pályára a házigazda orosz csapat ellen.

A 2018-as oroszországi világbajnokság nyitómeccsét játssza majd az orosz csapat a 81 ezres Luzsnyiki Stadionban és a döntőt is itt rendezik majd július 15-én.

Az sem kizárt, hogy a két csapat összefut majd a tornán, ugyanis az oroszok házigazdaként alanyi jogon lesznek a vb-n, míg Argentína végül megcsípett egy kijutó helyet a dél-amerikai selejtezőcsoportban.

Cristian Pavon és Messi öröme Agüero gólját követően Forrás: AFP/Mladen Antonov

A meccsen végig nagy fölényben volt az argentin csapat, 70 százalékban Messiéknél volt a labda és 21-szer próbálkoztak gólszerzéssel, szemben az oroszok négy kísérletével.

A dél-amerikai csapatban szerepet kapott Lionel Messi mellett Sergio Agüero, Di Maria, Mascherano és Otamendi is. A meccsen sokáig csak helyzetek voltak, előbb Agüero lövését védte Akinfejev, majd Messi emelése után tisztáztak a védők.

A meccs egyetlen góljára a 86. percig kellett várni, amikor Agüero szerezte meg a győztes találatot.

Az argentinok megismerkedtek tehát a vb-döntő helyszínével, kérdés eljutnak-e ide július 15-én is.