Társoldalunk:

Ramirez: Igazi európai focit játszik a magyar válogatott

2017.11.13. 18:57

Ugyan a világbajnoki felkészülés ezen szakaszában különböző játékosok kipróbálása is fontos szempont, mindenképpen nyerni szeretne a Costa Rica-i válogatott a magyar csapat vendégeként.

A vendégek hétfői sajtótájékoztatóján Óscar Ramírez szövetségi kapitány úgy fogalmazott, érdekes meccsre számít a magyarok ellen, akikről tudja, új szövetségi kapitánnyal, új játékstílusban és új, 4-3-3-as felállásban léptek pályára Luxemburgban.

Óscar Ramirez szerint kísérleti fázisban tart a válogatottjaForrás: AFP/Ezequiel Becerra

Modern, sok pozícióváltásra épülő, kombinatív játékot játszik a magyar válogatott.Elmondta, csapata kísérleti fázisban van, a jövő nyári világbajnokságig sok mindent ki szeretnének próbálni, ennek is köszönhető, hogy szombaton a spanyolokkal szemben nagy különbségű, 5-0-s vereséget szenvedtek Málagában.

"Vannak dolgok, amik bejönnek, vannak, amik nem. Levontuk a konzekvenciákat a legutóbbi mérkőzésből, de most - bár nyerni szeretnénk - az az elsődleges célunk, hogy minél többet megtudjunk a saját csapatunkról, a játékosainkról" - mondta a 2014-es brazíliai világbajnokságon negyeddöntős Costa Rica-i csapat szövetségi kapitánya.

A spanyolok ötöt lőttek Costa RicánakForrás: AFP/Jorge Guerrero

Giancarlo González, a csapat védője arról beszélt, a hazaiak keretéből Nagy Ádámot jól ismeri, hiszen csapattársak a Bolognánál. Megjegyezte, szóba került közöttük a meccs, és bízik abban, hogy mindkettőjüknek jól fog menni a játék.

Jó válogatottal találkozunk kedden, tőlünk eltérő stílusú, igazi európai focit játszanak.Szeretnénk kihasználni a lehetőségeinket, és győzelemre készülünk" - mondta González.

A világbajnoki résztvevő Costa Rica-i válogatott kedden 20.15-től mérkőzik meg Magyarországgal a Groupama Arénában.