Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel szerződést bont egymással a Győri ETO FC és Kabát Péter. A játékos a hétvégi, Mosonmagyaróvár elleni hazai bajnokin lép utoljára pályára győri színekben, a szurkolók november 27-től a Celeb vagyok, ments ki innen! című dzsungelreality-ben láthatják.

A klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint Kabát Péter a jövőben civil élete építésére szeretne fókuszálni, ennek egyik lépéseként indul egy dzsungelreality-ben. Hogy visszatér-e még a pályára, az a jövő zenéje. Utolsó mérkőzése ETO színekben vasárnap 16:00-kor a Credobus Mosonmagyaróvár ellen lesz, ahol szeretne minél több szurkolótól méltó módon elköszönni.

Kabát Péter Forrás: eto.hu (Farkas Dávid)

A 40 éves játékos 2016 augusztusában igazolt Győrbe, ahol oroszlánrészt vállalat a csapat NB II-es feljutásából. ETO-s pályafutása alatt 38-szor lépett pályára, ebből 17-szer kezdőként, és 15 gólt rúgott. A klub vezetősége köszönetet mondott mindazért, amit a csapatért tett, és a dolgozókkal együtt minden jót és további sok sikert kívánt a játékosnak a pályán és a civil életben egyaránt.

Kabát Péter így kommentálta a szerződésbontást: "2016 nyarán kezdtem el sportkoordinátori munkámat Újpesten, de úgy éreztem, nekem még fociznom kell. Vörösbaranyi József barátom, menedzserem invitálására került szóba az ETO, nagy megtiszteltetés volt, hogy ideigazolhattam azon a nyáron. Nagyon korrektek voltak az újpesti vezetők, hiszen elengedtek, a győri vezetők pedig tárt karokkal vártak. Nagyon motivált voltam, hiszen ennek a nagy múltú klubnak ilyen háttérrel, munkakörülményekkel, szurkolótáborral nem az NB III-ban, hanem az első osztályban a helye. Mindenképpen szerettem volna segíteni abban, hogy a csapat az NB III-ból felkerüljön az NB II-be. Nem volt könnyű, de egy olyan klubba kerültem, ahol Bekő Balázs vezetőedző, az egész vezetőség és a csapat együtt volt, így sikerült feljutnunk. Ezután következett az NB II-es szereplés, ahol a vezetőség szerencsére ugyanúgy számított rám, meghosszabbítottuk a szerződésemet. Azt azért tudni kell, hogy 40 éves elmúltam az idén, tehát már nem vagyok fiatal, mint játékos, és most már a jövőmre is gondolnom kell. Megkeresett az RTL Klub, és egy olyan lehetőséget ajánlott, amit semmiképp sem szerettem volna elszalasztani. Felkértek, hogy vegyek részt a Celeb vagyok, ments ki innen! című dzsungelreality-ben, én pedig meg szeretném méretni magam, hiszen ilyen műsorban még nem szerepeltem. Futballjátékosként már nem tudok hosszú távokban gondolkodni, de mindenképpen a fociban szeretnék maradni, ugyanakkor ki akartam próbálni magam ebben a műsorban, elfogadtam a felkérést, ezért közös megegyezéssel szerződést bontottunk a vezetőséggel."