Társoldalunk:

Húsz perc előnyt adtak Dárdaiék a Mönchengladbachnak

2017.11.18. 20:52

A Bundesliga 12. fordulójának szombat esti mérkőzésén Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC hazai pályán 4-2-es vereséget szenvedett a Borussia Mönchengladbach ellen, köszönhetően a pocsékul sikerült első 20 percnek.

Nem kezdte jól a meccset a Hertha, ugyanis már az ötödik perc végén hátrányba került. A Mönchengladbach egy középpályán megnyert párharc után létszámfölényes helyzetet tudott kialakítani a berlini térfélen, Zakari lógott meg, majd a tizenhatoson belül visszagurított Lars Stindlnek, aki hat méterről a kapuba lőtt.

Alig 10 perccel később már két gól volt a 'Gladbach előnye: Rekik blokkolt kézzel egy lövést, ezért büntetőt ítélt Bastian Dankert játékvezető, a tizenegyest pedig Thorgen Hazard értékesítette.
A 20. percben jött a hidegzuhany, a korábbi Hertha-játékos Raffael 30 méterről eleresztett egy bombát, amely védhetetlenül vágódott a rövid felsőbe. 0-3.

A 28. percben meglett a szépítés a Herthának, Ibisevics első próbálkozását még hárította Sommer, az ismétlésnél viszont már tehetetlen volt a svájci kapus.
A második félidőben többet próbálkozott Dárdai Pál csapata, a kaput viszont csak a 71. percben sikerült először eltalálni. Ez azonban rögtön gólt hozott: egy szabadrúgás után Mitchell Weiserhez került a labda, aki éles szögből kilőtte a hosszú sarkot.Még mielőtt a Hertha elkezdhetett volna reménykedni abban, hogy 0-3-ról felállhat, Raffael második gólja azonnal szertefoszlatott minden berlini ábrándot: Hermann ugratta ki a brazilt, akinek nem volt nehéz dolga, ugyanis csak Jarstein kapussal kellett farkasszemet néznie, és könnyedén el is passzolta mellette a labdát. 2-4, és ez is a végeredmény, a 'Gladbach ezzel a sikerrel már dobogós, a Hertha viszont csak a 14.