Társoldalunk:

Videobíró is kellett a Napolinak a Milan legyőzéséhez

2017.11.18. 22:40

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 13. fordulójának szombat esti rangadóján a Napoli az AC Milant fogadta a San Paolo Stadionban, és a papírformának megfelelően nyerni tudott (2-1), így újra lépéskényszerbe hozta az üldöző Juventust. 

Már a találkozó elejétől kezdve a Napoli irányította a mérkőzést, több lehetősége is akadt gólszerzésre, de Gianluigi Donnarumma állta a sarat. Az első kaput találó vendég lövésre a 27. percig kellett várni, de Suso lapos lövésében nem volt sok veszély.

A 34. percben azonban megtört a gólcsend, ráadásul nem is akármilyen körülmények között. Előbb ugyanis les címén érvénytelenítette Lorenzo Insigne találatát a játékvezető, de a Roma-Lazio mérkőzéshez hasonlóan itt is jött a videobíró, amelynek a segítéségével végül megadta azt. Jól tette, mivel Jorginho indításának a pillanatában Alessio Romagnoli beragadt, így a Napoli támadója szabályos körülmények között lőtt 16 méterről a kapuba. 

A Napoli támadója, Lorenzo Insigne ünnepli a gólját az AC Milan ellenForrás: AFP/Carlo Hermann

A játékrész hajrájában előbb a kapustól érkezett labdával lépett ki Insigne, de a kapufa segített a Milanon, majd az olasz válogatott támadó tekerésénél Gianluigi Donnarumma mentett nagy bravúrral. Ha nem lett volna addig is elég baja a Milannak, a csapat egyik legjobbja, Suso megsérült, így a félidő előtt le kellett cserélnie a spanyolt Vincenzo Montellának.

A második játékrészben sokkal nyíltabb játékot vállalt fel a Milan, így többször jutott el a Napoli kapujáig, ám ezzel együtt lehetőséget adott a hazai csapatnak a kontrákra. Viszont sokkal inkább a meccsben volt ekkor a milánói csapat, mint az első felvonásban.

Bár komolyabb helyzetet nem igazán tudott kidolgozni a Milan, a San Paolóban már felhangzott több alkalommal is a füttyszó, a hazai drukkereknek nem tetszett, hogy az első félidőben észrevehetetlen vendégek passzolgattak a Napoli térfelén.

A lengyel Piotr Zielinski döntötte el végleg a három pont sorsátForrás: AFP/Carlo Hermann

Amikor azonban mér elkezdtek volna reménykedni a vendégek az esetleges pontszerzésben, Dries Mertens indítása után Piotr Zielinski értékesített a leshatárról kiugorva a ziccert a 73. percben – a játékvezető itt is meghallgatta a segítőit –, így eldöntve a három pont sorsát.

A Napoli góljai:

A 92. percben Alessio Romagnoli távoli bombájával a Milannak a szépítés még összejött, de így is győzni tudott otthon a Napoli, így most a Juventuson van a sor. 

Serie A, 13. forduló
Napoli-AC Milan 2-1 (1-0) (Insigne 34.,Zielinski 73., ill. Romagnoli 92.)

A Serie A tabellája: