Társoldalunk:

Luis Suarez volt a Barcelona nyerőembere

2017.11.18. 18:17

Előzetesen arra lehetett számítani, hogy nem hoz sok gólt a Leganes-Barcelona mérkőzés, hiszen a Barcelona kapta a legkevesebb, a Leganes pedig a harmadik legkevesebb gólt a spanyol bajnokságban. A sejtés pedig be is igazolódott, és bár a Leganes partiban volt szinte végig a Barcával, végül Luis Suareznek és Marc-Andre ter Stegennek köszönhetően a katalán csapat begyűjtötte a három pontot.

Alaposan bekezdett a Barcelona, a 4. percben Suarez be is talált egy szép összjáték után, Mallenco játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a gólt. Maradjunk annyiban, hogy határeset volt. Ezután leült kissé a mérkőzés, a Barcának megvolt a meddő mezőnyfölénye, ami a 28. percben érett góllá: a Leganes kapusát, Cuellart tréfálta meg egy beadás, amit maga elé tudott csak leütni, az ott ólálkodó Suarez pedig rögtön lecsapott a labdára és egy méterről a kapuba lőtte.

A 35. percig kellett várni az első nagyobb Leganes helyzetre, Szymanowski veszélyeztett a tizenhatoson belülről, ter Stegen azonban nagyot nyújtózva védeni tudott. A 45. percben Araso és Rico kavargatott a baloldalon, utóbbi beadása veszélyesen szállt el a fejek fölött a Barca kapujának előterében.
Az első félidő tehát 1-0-s vendég vezetéssel zárult, de a Leganesnek is voltak lehetőségei, abszolút egyenlő partnere volt a csapat a katalán óriásnak.
Az 52. percben a csereként beállt Beauvue került helyzetbe, de a szólóját követő lövés pont középre ment, nem okozott gondot ter Stegennek. A Barca sem akart adós maradni helyzetekkel, kevesebb mint egy perccel később Cuellar jó ütemű kimozdulása akadályozta meg az újabb gólt.
Feléledt a Leganes és támadóbban lépett fel a második félidőben, az 54. percben Gabriel lőtt távolról, de ez a próbálkozás is középre ment.
A 60. percben összejött a duplázás Suareznek: Messi kiugratása után Alcacer lőtt, ezt még tudta hárítani Cuellar, a kipattanót azonban a második hullámban érkező uruguayi egy szép mozdulattal lőtte a kapuba.

Majdnem jött a válasz a 63. percben, Amrabat viszont nem tudott a kiválóan védő ter Stegen eszén túljárni.
A 70. percben ismét Beauvue veszélyeztetett, de lövése elkerülte a kaput. Öt perccel később ismét a Barca vezetett támadást, de a végén Vidal bombája ment mellé.
A 88. percben még tesztelte a Barca Cuellart, először Messi lőtt távolról, majd a kipattanót Suarez próbálta bevágni, de Cuellar bravúrral védett.
A 90. percben aztán jött a harmadik Barca-gól, a tizenhatoson belül egy őrült kavarodás után Paulinho volt a legszemfülesebb, körülbelül 5 méterről pöckölte be végül a labdát.

Végeredmény, La Liga, 12. forduló:

Leganes - Barcelona 0-3 (0-1)

Korábban: Getafe - Alaves 4-1 (2-0)