Társoldalunk:

A Vidi gálázott Debrecenben az év egyik legjobb meccsén

2017.11.18. 21:25

A labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában a szezon egyik legjobb mérkőzésén az éllovas Videoton 5-2-re legyőzte a DVSC-t a Nagyerdei Stadionban.

A két csap nem sok időt hagyott az ismerkedésre. A nyolcadik percben Könyves Norbert került ziccerbe, de a magyar válogatottban Luxemburg ellen debütáló Kovácsik Ádám bravúrral hárított. Két perccel később a Videoton lőhetett ziccert. Danko Lazovics kiugratásával Géresi Krisztián lépett ki egy az egyben, de a debreceni kapusba, Nagy Sándorba lőtte a labdát. Az ellentámadásból ismét egy ajtó-ablak Loki helyzet adódott, de a kameruni Justin Mengolo fejbe rúgta a labdával Kovácsikot.

A két kihagyott debreceni ziccer a 11. percben megbosszulta magát. Ismét Lazovics ugratta ki Géresit, aki lövés helyett ezúttal a jobbján érkező Marko Scsepovicshoz passzolt, akinek már csak az üres kapuba kellett gurítania (0-1). 

Marko Scsepovics három góllal vette ki a részét a Videoton győzelmébőlForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 21. percben egyenlíthetett volna a DVSC. Könyves remek cselsorozat után éles szögből lőtt a rövidre, de Kovácsik lábbal hárított. A válogatott kapus a védése kulcsfontosságú volt, ugyanis egy perccel később növelte az előnyét a székesfehérvári csapat. Fiola Attila kiugratásával ezúttal Loic Nego került ziccerbe, kicselezte a DVSC kapusát, majd az üres kapuba gurított (0-2). A 26. perben visszajött a meccsbe a Loki. Ferenczi János gyorsan elvégzett szabadrúgása után Könyves Norbert került helyzetbe, és 14 méterről, higgadtan a bal alsó sarokba gurított (2-1).

A két csapat az OTP Bank Liga idei szezonjának egyik legélvezetesebb meccsét játszottaForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A második félidő első helyzete a DVSC előtt adódott. Varga Kevin indult meg a saját térfeléről, végigvezette a labdát a pályán, majd tizenhatosra érve estében lőtt, a labda kevéssel ment el a hosszú kapufa előtt. Az 59. percben a Videoton újra kétgólosra növelte az előnyét. Lazovics ugratta ki a baloldalon Géresit, aki egyből középre centerezett, majd az érkező Scsepovics az üres kapuba passzolt (1-3). A 65. percben eldöntötte a meccset a Videoton. Egy jobb oldali szöglet után Tőzsér Dániel rántotta le Juhász Rolandot a tizenhatoson belül, Farkas Ádám azonnal büntetőt ítélt. A labda mögé Marko Scsepovics állt, aki higgadtan a bal alsó sarokba gurított a jobbra vetődő Nagy Sándor mellett (1-4). 

A székesfehérvári játékosok öröme a Nagyeredi StadionbanForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 75. percben Scsepovics megszerezhette volna a negyedik gólját. Egy kiugratás után eltolta a labdát Nagy Sándor mellett, azonban kisodródott és nem tudott egyből kapura fordulni. Mélységből érkezett a neki két gólpasszt adó Géresi Krisztián, de visszapassz helyett inkább éles szögből lőtt, azonban a kapuba beszaladó Bényei Balázs a gólvonalon lábbal hárított. A 82. percben a Videoton egyik legjobbja, Géresi Krisztián lőtte a vendégek ötödik gólját. A 23 éves támadó elhúzott a jobb oldalon, majd két befele cselt követően 15 méterről, ballal a jobb felső sarokba tekert (1-5). A hosszabbításban a Lokinak sikerült kicsit kozmetikáznia az eredményt. Egy jobb oldali beadás után Anel Hadzic röviden szabadított fel, az érkező Takács Tamás lekezelte a labdát, majd nyolc méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-5).

Győzelmével a Videoton továbbra is vezeti az OTP Bank Liga tabelláját, igaz csak jobb gólkülönbsége miatt előzi meg a szintén 35 pontos Ferencvárost.

OTP Bank Liga, 16. forduló
DVSC-Videoton 2-5 (1-2)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3169 néző v: Farkas Ádám
DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Varga K. (Soós, 79.), Jovanovics (Csősz, 88.), Tőzsér, Bódi – Könyves, Mengolo (Takács, 63.).
Videoton: Kovácsik - Fiola, Fejes, Juhász (Tóth B., 83.), Stopira - Nego, Varga J., Hadzic, Géresi – Lazovics (Szolnoki, 69.) – Scsepovics (Tamás, 78).
Gólszerzők: Könyves (26.), Takács (90+1.), ill. Scsepovics (11., 59., 65.- a harmadikat 11-esből), Nego (22.), Géresi (82.)
Sárga lap: Tőzsér (29.), ill. Lazovics (29.), Scsepovics (29.), Fejes (55.), Hadzic (58.)