Társoldalunk:

Icardi feje a második helyre repítette az Intert

2017.11.19. 22:41

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában az Inter Mauro Icardi vezérletével 2-0-ra győzte le az Atalantát, a sikerrel pedig megelőzte a Juventust és feljött a második helyre a tabellán.

A mérkőzés első félideje nagy taktikai csatát hozott, kevés komoly lehetőséggel. Sokat mondó adat, hogy mindkét oldalon egy-egy kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel, de a labdabirtoklás is kiegyenlített volt. Talán Mauro Icardi helyzetét érdemes megemlíteni, de gól abból sem esett.

A második játékrész elején az Inter tudott váltani. Icardi az első lehetőségét fejjel még elhibázta, azonban az 51. percben már Etrit Berisha is tehetetlen volt. Antonio Candreva jobb oldali szabadrúgása után hat méterről ezúttal már sikerült a kapuba fejelnie a labdát az argentin támadónak.

Szűk tíz perccel később pedig újra villant Icardi feje: ezúttal Danilo D'Ambrosio tekert a jobb oldalról, az elképesztő formában lévő Inter-csatár pedig hét méterről csúsztatott a kapuba.

Ez a tíz perc pedig el is döntötte a legfontosabb kérdéseket, a hátralévő időben az Inter tartotta az eredményt, az Atalanta pedig képtelen volt váltani. A milánói együttes a győzelmével fellépett a második helyre, megelőzve a Juventust. Mauro Icardi pedig a duplájának köszönhetően 13 meccs után már 13 gólnál jár a Serie A-ban.

Internazionale-Atalanta 2-0 (0-0)

A Serie A tabellája:

 (Cikkoldali kép: Az Inter támadójának, Mauro Icardinak a gólöröme az Atalanta ellen)