Klubot vált a vb-bronzérmes hős

athletics Horizontal
Third place, Hungary's Balázs Baji celebrates after the final of the men's 110m hurdles athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 7, 2017. / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes atléta a Budapesti Honvéd SE színeiben folytatja pályafutását.

A fővárosi klub hétfői sajtótájékoztatóján a 28 éves gátfutó - aki idén a londoni vb-n szerzett harmadik helye mellett megnyerte az Universiadét - úgy fogalmazott, kilenc éve Budapesten él, ide kötik a mindennapjai, és bár sokat köszönhet eddigi klubjának, a Békéscsabai AC-nak, úgy érezte, további fejlődése érdekében eljött az ideje a váltásnak.

"Nehéz volt meghoznom a döntést, de azért, hogy a karrierem töretlen maradjon, úgy éreztem, a Honvéd-család segítségére is szükségem van" - mondta Baji.

Kiemelte, a szakmai munkája és a stábja összetétele nem változik, ezután is elsősorban a budapesti Ikarus-pályán fog edzeni ifjabb Tomhauser István irányításával, de amint a Honvéd-pályán zajló fejlesztések, építkezések befejeződnek, ott is több időt tölt majd.

Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke szerint Baji Balázs átigazolása mérföldkő az atlétika-szakosztály életében, mert egy szerethető és sikeres sportolóval sikerült megerősíteni a klubot.
"Balázs ideigazolása tökéletesen illeszkedik a stratégiánkba, amelynek keretében olyan versenyzőket szeretnénk szerződtetni, akik nemcsak nagyszerű sportolók, hanem példaképek is" - értékelte az átigazolást Gergely István.

Knipl István, a Budapesti Honvéd SE atlétika-szakosztályának igazgatója elmondta, két éve vetődött fel először, hogy Baji Balázs náluk folytassa karrierét, és bár azóta "jegelték" a kérdést, örül, hogy végül őket választotta

A tavalyi Európa-bajnokságon ezüstérmes sportoló a 2020-as tokiói olimpia végéig kötelezte el magát a fővárosi egyesülethez.