Úgy tűnik, megvan a Real Madrid új kapusa

Horizontal
Athletic Bilbao's goalkeeper Kepa Arrizabalaga (R) vies with Atletico Madrid's Brazilian defender Filipe Luis during the Spanish league football match Athletic Club Bilbao against Club Atletico de Madrid at the San Mames stadium in Bilbao on September 20, 2017. / AFP PHOTO / ANDER GILLENEA
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy a Real Madrid hosszas keresgélés után megtalálta kapusa, Keylor Navas utódát, aki nem a klubbal többször is hírbe hozott David de Gea lesz az, hanem az Athletic Bilbao 23 éves focistája, Kepa Arrizabalaga.

A madridi sportnapilap, a Marca angol nyelvű kiadásának információi szerint "igen rövid időn belül" megköttethetik az üzlet az Athletic és a Real között Kepa ügyében. A madridiak évek óta kapust keresnek, kezdetben azért mert nem igazán bíztak az Iker Casillas helyére szerződtetett Keylor Navasban, majd azért, mert a Costa Rica-i ugyan bizonyította alkalmasságát, viszont már betöltötte a 30-at, azaz kifelé halad a profi futballból.

Kepa viszont még csak 23, de már közel nyolcvan spanyol élvonalbeli meccs van a háta mögött. A szerződése jövő év június 30-án jár, utána ingyen igazolható lenne, de a Marca információi szerint a Real nem akar addig várni, és még a télen leteszi a fiatal kapusért a bilbaói szerződésében rögzített 20 millió eurós vételárat.

Kepa 2012-ben tagja volt az U19-es Eb-győztes csapatnak, ahol a franciák elleni tizenegyespárbajban két lövést is hárított. Az U21-es válogatottság után idén már az Izrael elleni vb-selejtezőn és a Franciaország elleni barátságos meccsen is a felnőtt válogatott keretének tagja volt, a november 11-i, Costa Rica elleni felkészülési mérkőzésen pedig már végig ő állt a kapuban. A Marca szerint ő lesz Julen Lopetegui vb-keretének egyik kapusa.