Társoldalunk:

Egész Izland készül a foci-vb-re

2017.12.05. 13:28

Egész Izland lázban ég a jövő évi labdarúgó világbajnokság miatt. A 330 ezer lelkes szigetország focicsapata kijutott a 2018-as, oroszországi tornára, ez korábban még soha nem sikerült az izlandiaknak. A történelmi sportsikernek számító szereplést szinte jobban várják a helyiek, mint a karácsonyt.

Az Origo a helyszínen megtudta: az izlandiak óriási nemzeti sikernek tartják a fociválogatott világbajnoki szereplését, annyira, hogy még az időbeosztásukat is az oroszországi tornához igazítják. 

"Kis túlzással mondhatom, hogy ki fog ürülni a sziget jövő nyáron. Mindenki a vb idejére tervezi a szabadságát, az oroszországi repülőjáratok már most tele vannak. Nem is tudom, mi lesz a hazánkkal abban az egy hónapban, mert alig lesz valaki, aki dolgozni fog" - mondta az Origónak a Reykjavíkban idegenvezetőként dolgozó Helga. 

"Nagyon büszkék vagyunk a focistáinkra, és nemcsak mi, felnőttek. A gyerekek az adventi naptár mellett a világbajnokság kezdetéig is számolják már vissza a napokat" - folytatta a beszámolót Helga.

Izland a 2016-os foci Eb-n a legjobb nyolcig jutott, a labdarúgó válogatott tagjait már akkor hősként ünnepelték otthon. 

A 2018-as kijutást aztán 2017. október 9-én, Koszovó legyőzése után köszöntötte az izlandi szurkolótábor elsöprő erővel.