Társoldalunk:

Visszavonult Norvégia magyar gólkirálya

2017.12.05. 16:28

Bejelentette visszavonulását a 10-szeres magyar válogatott futballista, Kovács Péter. A 39 éves támadó 19 évet töltött külföldön idegenlégiósként, Norvégiában kétszer is gólkirályi címet nyert. Január 1-től korábbi klubjánál, a Strömsgodsetnél lesz kapcsolattartó és a játékosképzésből is kiveszi a majd a részét.

A Strömsgodset a hivatalosan honlapján közölte a hírt, miszerint Kovács Péter 22 év után felhagy a profi futballal, és januártól visszatér egykori sikerei helyszínére.

„Különleges arra gondolni, hogy annyi év után abbahagyom a futballt. De ennek már vége. Most nagyon várom az új kezdetet a Strömsgodsetnél. Nagyszerű érzés, hogy ismét a csapat tagja lehetek, mert a klub mindig kiemelt helyet foglalt el a szívemben."

Kovács Péter 1991 januárjában a Vác FC-től szerződött a finn FC Lahti-hoz, ahonnan egy év után az FC Hakához igazolt. Utóbbi csapatával 2000-ben bajnok, 2002-ben kupagyőztes lett. Ezt követően került a norvég Tromsöhoz, egy másfél éves kitérőt leszámítva tizenöt évig Norvégiában futballozott. Játszott a Viking Stavangerben, a Strömsgodsetben, az Odd Grenlandban, a Sarpsborgban, a Sandefjordban és végül az Arendalból vonult vissza.

Kovács Péter januárban kezdi meg a munkát új szerepkörébenForrás: godset.no

A 2007/08-as szezonban az Odd Grenland színeiben 14 találattal gólkirály lett a norvég másodosztályban, majd a 2011/12-es szezonban a Stromsgodset csatárként 23 góllal megismételte ezt a bravúrt az első osztályban. A következő szezonban már csapatával is felért a csúcsra, ugyanis hathatós közreműködésével a Stromsgodset 43 év után megnyert a norvég bajnokságot.

„Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, a fantasztikus feleségemnek, aki mindig támogatott. Köszönöm a klubomnak, a remek edzőknek, vezetőnek, akiktől nagyon sokat tanultam. És a rosszaknak is, tőlük még többet tanultam. Köszönök mindent a játékostársaimnak, a játékvezetőknek, az önkénteseknek, és nem utolsósorban a szurkolóknak" – búcsúzott a futballtól Kovács Péter az Instagram-oldalán.