Társoldalunk:

Lemondott a Crotone vezetőedzője

2017.12.06. 14:49

Elfogadta Davide Nicola vezetőedző lemondását az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Crotone.

A klub szerdai közleménye szerint a 44 éves szakemberhez hasonlóan távozik a klubtól három segítője, Manuele Cacicia másodedző, Gabriele Stoppino erőnléti edző és Rossano Berti technikai munkatárs. Utódot egyelőre nem neveztek ki, a szerda délutáni edzést három tréner - Antonio Macri, Ivan Moschella és Elmiro Trombino - vezeti.
A Crotone 15 bajnoki mérkőzésén 12 pontot gyűjtött, és a 16. helyen áll a Serie A tabelláján. A csapat mindössze két ponttal szerzett többet, mint a már kieső helyen lévő SPAL. A Crotone hétfőn otthon kapott ki 3-0-ra az Udinesétől, az volt sorozatban a negyedik tétmérkőzése, amelyet elvesztett.
Ez a hetedik edzőváltás a Serie A mostani idényében: korábban a Cagliari, a Benevento, a Genoa, az Udinese, az AC Milan és a Sassuolo menesztette vezetőedzőjét.Az előző idényben abszolút élvonalbeli újonc Crotone Davide Nicola irányításával bravúros hajrával harcolta ki a bennmaradást - csak az első és az utolsó fordulót követően nem állt kieső helyen -, és az edző korábbi fogadalmát beváltva Torinóig kerékpáron tett meg 1300 kilométert.