Szinte borítékolható a Barca-Chelsea párharc a BL-ben

Barcelona, Chelsea
Chelsea's Ivorian forward Didier Drogba (L) shakes hands with Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) after the UEFA Champions League second leg semi-final football match Barcelona against Chelsea at the Cam Nou stadium in Barcelona on April 24, 2012. Ten-man Chelsea reached the Champions League final after drawing 2-2 with holders Barcelona in their semi-final final second leg clash here to progress 3-2 on aggregate. AFP PHOTO / LLUIS GENE / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
A futballstatisztikákkal foglalkozó Misterchip kalkulációi szerint 43,747 százalék az esélye, hogy a két csapat egymást kapja a hétfői sorsoláson, amikor a nyolcaddöntő párosításait húzzák.

A sorsolás szabályai szerint azonos nemzetbeli, és egy csoportban szereplő csapatok nem kaphatják egymást. Mivel a Chelsea a Roma mögött csak a második helyen jutott tovább, a másik négy angol csapat viszont csoportelsőként, így a lehetséges nyolc ellenfél azonnal háromra csökken:

Barcelona, Paris Saint-Germain, Besiktas.

A két csapat legutóbb a 2012-es elődöntőben találkozott. Akkor a Chelsea jutott tovább (és nyerte meg a BL-t). Forrás: AFP/Lluis Gene

A Barcelonának valamivel nagyobb a mozgástere, Valverde csapata

a Bayern, Basel, Porto, Chelsea, Sahtar Donyeck ötösből kaphat ellenfelet.

Arra, hogy a Chelsea-vel kerül össze majdnem 44 százalék az esély, arra pedig, hogy a Bayern, Chelsea kettős közül kapja valamelyiket, 58.