Társoldalunk:

Supka Attila lett a Budapest Honvéd edzője

2017.12.10. 22:07

Erik van der Meer helyett Supka Attila, lesz az OTP Bank Liga negyedik helyén álló Bp. Honvéd vezetőedzője. A hírt a kispesti csapat tulajdonosa, George F. Hemingway árulta el az M4 Sporton.

A tréner január 9-én kezdi meg a munkát az együttessel.

"Pár hete határoztam el, hogy edzőt cserélünk" - árulta el George F. Hemingway. Úgy gondoltam, hogy nincs idő külföldről edzőt hozni, magyar edző kell. Supka Attilával korábban már kétszer dolgoztam együtt, szerintem az egyik legjobb magyar edző.""Úriember, ez nagyon fontos, emellett technikailag és taktikailag jól felkészült" - tette hozzá.

A szakember hazatért a Honvédhoz, hiszen pályafutása jelentős részét Kispesten töltötte. 1974 és 1982 között a Bp. Honvéd labdarúgója, majd két alkalommal (2006-tól 2008-ig és 2011-től 2012-ig) a csapat vezetőedzője volt.

Edzői pályafutását Sopronban kezdte, majd két évig Ausztriában dolgozott. A 2002/2003-as szezonban már az NBI-es Békéscsaba szakmai munkáját irányította. Pályafutása eddigi legsikeresebb éveit Debrecenben töltötte.

Supka Attila lett a bajnoki címvédő edzőjeForrás: MTI/Kovács Tamás

 

A Lokival három bajnoki cím és két Szuperkupa-győzelem aktív részese volt. 2006 őszén edzőként tért vissza Kispestre, és 2007 tavaszán már a Honvéddal is sikeres tudott lenni, hiszen bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, ahol korábbi csapatát a Debrecent fektette két vállra. 2007-ben elnyerte az év edzője címet. 2008 tavaszán távozott Kispestről, majd egy zalaegerszegi és egy ciprusi kitérő után 2011-ben újra visszatért a Bozsik Stadionba és a bajnokság végén a Honvédot a negyedik helyre vezette, ami azt jelentett, hogy a Honvéd az Európa Ligában indulhatott.

A csapatot azonban már nem ő vezette az albán Flamurtari ellen, mert időközben a Pécsi MFC-hez szerződött. Pécs után a Soproni VSC, legutóbb pedig a Szeged 2011 vezetőedzője volt. Supka Attila szerződése 2019. június 30-ig szól.