Társoldalunk:

Videobírós piros lap segítette a Torinót sikerhez a Stadio Olimpicóban

2017.12.11. 22:56

A Serie A 16. fordulójának hétfő esti mérkőzésén a Lazio hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget a Torino ellen. Az összecsapáson a rómaiak játékosát, Ciro Immobilét a videobíró segítségével állította ki Piero Giacomelli, amely nagyban meghatározta az összecsapást.

A Lazio abban a tudatban léphetett pályára, hogy a bajnokságban előtte álló négy csapat mindegyike csak egy pontot gyűjtött be, így különösen felértékelődött a Torino elleni összecsapás. Ciro Immobile ziccere után a mérkőzés elején vezetéshez is juthatott volna a római csapat, de az olasz válogatott támadó nem tudta kihasználni a kínálkozó lehetőséget.

A folytatásban mindkét oldalon adódtak helyzetek, – a hajrában főleg a hazai együttes előtt –, ám gólt egyik csapatnak sem sikerült szereznie, viszont a mérkőzést alapjában megváltoztató pillanat így is volt. Az első félidő legvégén a Lazio nem kapott meg jogosnak tűnő tizenegyest, amely végén előbb Immobile a kapufát találta el, majd fejelő mozdulatot tett Nicolas Burdisso felé. A játékvezető a videobíró segítsége után kiállította az olasz csatárt. A hazaiak hevesen reklamáltak, mert ha a Piero Giacomelli megadja a büntetőt, akkor a piros lapos eset onnantól már nem számított volna. A játékvezetőt nem lehetett meggyőzni, így nehéz helyzetbe került a Lazio.

Piero Giacomelli kiállította Ciro Immobilét, amely eldöntötte a Lazio-Torino mérkőzéstForrás: AFP/Andreas Solaro

A második félidő elején ennek ellenére Lucas Leiva szerezhetett volna vezetést a rómaiaknak, de az utolsó pillanatban egy becsúszó láb odaért ziccerben. Az 54. percben pedig még nagyobb bajba került a Lazio, a Torino ugyanis kihasználta a lehetőséget Alejandro Berenguer jóvoltából. Bár Simone Inzaghi a cserékkel próbálta támadóbbá tenni a csapatát, tíz perccel később Tomas Rincon találatával már kétgólos volt az emberelőnyben játszó Torino előnye.

A Lazio Luis Alberto szépségdíjas góljával még szépített, de négy perccel később Simone Edera első Serie A-s gólja minden nyitott kérdést megválaszolt, így a Lazio hatalmas lehetőséget szalasztott el.

A torinóiak pedig 1993 után tudták újra legyőzni a Laziót Rómában. 

Serie A, 16. forduló
Lazio-Torino 1-3 (0-0)

A Serie A tabellája: