Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának rangadóján az éllovas Manchester City 2-1-re legyőzte a Manchester Unitedot az Old Traffordon, így Josep Guardiola csapata már 11 pont előnnyel vezeti a Premier League-et. A városi rangadó azonban nem az eredményről, vagy a mutatott játékról marad emlékezetes, hanem arról, hogy a lefújást követően kis híján tömegverekedés alakult ki az öltözőfolyosón, amelyben a City a segédedzője, a spanyol Mikel Arteta fejsérülést szenvedett.

A Daily Mail beszámolója szerint José Mourinho, a Manchester United menedzsere generálta a feszültséget, ugyanis nem tudta elviselni, hogy a City játékosai túl hangosan ünnepelték a győzelmet.

A portugál tréner átrohant a vendégöltözőbe, és utasította Guardiola tanítványait, hogy mutassanak tisztelet a csapata felé, és vegyenek vissza a hangerőből.

Mourinho állítólag a Manchester City brazil kapusával, Edersonnal került heves szóváltásba, eközben valaki vízzel lelocsolta, és egy üres ásványvizes palackot is felé hajított.

Ezúttal sem múlt el balhé nélkül a Mouirnho-Guardiola párharc Forrás: AFP/Oli Scarff

Ezt követően a Manchester United öltözőjébe eljutott a hír, hogy mit tettek Mourinhóval, így a Marcos Rojo, Ander Herrera, Marcus Rashford, Axel Tuanzebe, Luke Shaw, és Romelu Lukaku nevével fémjelezett küldöttség megindult rendet tenni, de a másik oldalon Nicolás Otamendit, Vincent Kompanyt és Fernandinhót sem kellett félteni.

A kakaskodás közben állítólag valaki egy tejes dobozt hajított a tömegbe, de az a falon csattant.

Azonban egy ásványvizes palackkal fejbe találták a Manchester City segédedzőjét, Mikel Artetát, akinek a szemöldöke fölött felszakadt a bőr.

A történetet alátámasztja, hogy a spanyol szakember a mérkőzést követő edzésre úgy érkezett, hogy a fotósok miatt a kezével eltakarta az arcát.

A Manchester City edzője látványosan takarta az arcát a fotósok elől Forrás: Cavendih Press

A folyosón nincsenek kamerák, míg a mérkőzés játékvezetője, Michael Oliver az öltözőjében tartózkodott a dulakodás közben, így nem tudott tanúvallomást tenni. Az Angol Labdarúgó Szövetség arra kérte mindkét klubot, hogy vizsgálják ki a történteket, majd az eredményt ismertessék az FA-vel, amely ez alapján hoz majd döntést.

A Manchester United álláspontja szerint a vendégek túlzásba vitt ünneplése okozta a galibát, míg a Manchester Citynél úgy gondolják, hogy a portugál José Mourinho akciója indította el a lavinát.

Az angolok lapok szerint, valahogy így nézhetett ki a történet Forrás: Daily Mail

A PL történetében nem ez az első botrány az Old Traffordon.

2004. október 24-én 2-0-ra nyert az Arsenal ellen, ezzel megszakítva a londoni együttes hosszú, 49 meccs óta tartó veretlenségi sorozatát. A mérkőzéshez kapcsolódott egy olyan eset, amely 13 év alatt legendává emelkedett: az Arsenal akkori középpályása, Cesc Fabregas arcon dobta a MU menedzserét, Sir Alex Fergusont egy szelet pizzával.

Itt az ember, aki egy pizzával képen vágta Sir Alexet

A Manchester United labdarúgó csapata 2004. október 24-én 2-0-ra nyert az Arsenal ellen, ezzel megszakítva a londoni együttes hosszú, 49 meccs óta tartó veretlenségi sorozatát. A mérkőzéshez kapcsolódott egy olyan eset, amely 13 év alatt legendává emelkedett: valaki arcon dobta a MU menedzserét, Sir Alex Fergusont egy szelet pizzával.