Társoldalunk:

Elegük lett a Milan-drukkereknek, Donnarumma távozását követelik

2017.12.14. 07:59

Könnyed sikerrel vette az Olasz Kupa nyolcaddöntőjét az AC Milan csapata, Gattuso együttese 3-0-ra verte a Veronát. Nem emiatt marad azonban emlékezetes a mérkőzés, a hazai szurkolók egy csoportja ugyanis kőkemény üzenetet küldött az együttes kapusának, Gianluigi Donnarummának.

A fiatal játékos hosszas huzavona után a nyáron meghosszabbította szerződését a milánóiakkal, a hírek szerint azonban a napokban levelet írt a klub vezetőségének, hogy tekintsenek el a megállapodástól és szüntessék meg a kontraktust, mert azt kényszerből, súlyos pszichológiai nyomás alatt írta alá.

A gárda szurkolóinál ez a lépés kiverte a biztosítékot, a szerdai kupameccs bemelegítésénél alaposan kifütyülték Donnarummát és az alábbi molinóval üzentek neki:

A felirat nagyjából annyit tesz: „Morális erőszak, hatmillió euró évente és egy parazita testvér szerződtetése? Távozz, véget ért a türelmünk."

A jelek szerint a történtek megviselték a kapust - főleg, hogy egyik családtagját, a szintén kapusként a Milan alkalmazásában álló és ezúttal a kupameccsre is benevezett Antonio Donnarummát is kritizálzák.

A meccs előtt a csapatkapitány, Leonardo Bonucci próbálta vígasztalni fiatal csapattársát. A hátvéd alighanem átérzi a helyzetet, hiszen a Juventust hagyta ott a Milan kedvéért, mellyel alaposan magára haragította a torinói fanatikusokat.

A pályán viszont nem volt hatással Donnarumma teljesítményére a közjáték, kapott gól nélkül hozta le a találkozót, így a Milan készülhet a negyeddöntőre, ahol a bajnokságban éllovas, ősi rivális Inter lesz az ellenfele.