Társoldalunk:

A FIFA elővette a spanyolokat, lemaradhatnak a világbajnokságról is

2017.12.15. 19:54

A FIFA ezúttal a spanyol foci belügyeit vizsgálja és a nemzetközi szövetség ezúttal is arra törekszik, hogy a politika és a kormány ne szólhasson bele a labdarúgó-szövetség életébe.

Amennyiben a spanyol kormány beavatkozik a spanyol szövetség, az RFEF életébe, a FIFA fel is függesztheti a szövetség tagságát. A spanyol válogatott ebben az esetben nem léphetne pályára hivatalos meccseken és a világbajnokságról is lemaradhatna.

Azért nem valószínű, hogy nem láthatjuk a spanyolokat a 2018-as világbajnokságonForrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A Marca beszámolója szerint az lehet a gond, hogy az RFEF éléről felfüggesztés miatt távozó elnök, Angel Maria Villar utódlásába szólna bele a kormány.

A spanyol legfelsőbb bíróság döntésének segítségével a spanyol kormány azt szeretné, ha új elnök kerülne a szövetség élére, amit most ideiglenesen José Luis Larrea vezet. Szakértők szerint elkerülhető a büntetés, de a FIFA nem nézi jó szemmel a történteket, különösen azok után, hogy Villar szerint politikai ügy miatt kellett távoznia.

Kuvaitot korábban hasonló indokkal függesztette fel a FIFA, néhány hete pedig a szintén világbajnoki résztvevő Peru került kellemetlen helyzetbe, amiért a szövetséget állami felügyelet alá karták vonni.