Társoldalunk:

Vége a türelemnek, az Újpest kitiltotta a renitens szurkolóit

2017.12.15. 15:38

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Újpest FC nem ment el szó nélkül a rekordbüntetésekkel teletűzdelt és zárt kapus időszak történései mellett. A lila-fehér klub lefolytatta a szükséges eljárásokat, amely után kitiltotta a mérkőzéseiről a renitens személyeket.

Az Újpest FC a hivatalos honlapján adott ki közleményt, amelyben nem írják, hogy pontosan mennyi szurkolót és meddig tiltott ki, csak a kizárás tényét közölte.

Az elmúlt időszak sajnálatos következménye, hogy klubunk kénytelen volt lefolytatni a szükséges eljárásokat, majd kitiltani a csapatunk mérkőzéseiről a renitens személyeket."

Az Újpest FC több szurkolóját kitiltotta a mérkőzéseirőlForrás: MTI/Kovács Attila

Hozzátették, hogy az UEFA, a FIFA és az MLSZ erre vonatkozó összes jogi eszközével kiállnak ezen véleményünk és álláspontjuk mellett, éppen ezért senkit nem érhet váratlanul a jövőben, hogy aki a futballpályára és annak környékére oda nem illő viselkedést tanúsít, hosszú ideig nem látogathatja majd az Újpest FC mérkőzéseit (akár hazai, akár vendégszereplés esetén). Vallják, hogy az erőszak és a másokat megbotránkoztató verbális incidens soha nem nyerhet teret a stadionban és annak környékén egyaránt.

Az Újpest FC október végén kezdeményezte a Magyar Labdarúgó Szövetségénél és egyéb fórumokon a szigorúbb rendszer kidolgozását. Bíznak benne, hogy a további megfelelő hátteret és támogatást egyaránt megkapják az ilyesfajta cselekedetek futballpályák környékéről történő teljes mértékű kiszorítása érdekében.