Guardiola úgy állt bele Mourinhóba, hogy nem is róla beszélt

Guardiola
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola reacts before the English Premier League football match between Manchester City and West Ham United at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on December 3, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Pep Guardiola és José Mourinho viszonya a tűz és a víz, valamint a Jin és Jang kapcsolatához hasolnítható. Ebben a témában írt elemzésünket már korábban olvashatták, ahogyan arról is beszámoltunk, hogy a City az előző fordulóban az MU otthonában aratott 2-1-es diadalt. A meccs után az öltözőfolyosón állítólag tettlegességig fajult egy kisebbfajta nézeteltérés, a verbális csatározás pedig a mai napig folytatódott az edzők között.

Guardiolát ugyanis a riválisokról kérdezték a minap, a katalán szakember pedig így vélekedett az ellenfelekről.

Ezzel ugyebár egyrészt arra utalt, hogy nem a második MU-t, hanem a harmadik és negyedik helyen álló londoniakat tartja a City előszámú kihívójának a bajnoki címért folytatott harcban. Másrészt Mourinho taktikáját is kritizálta, hiszen a portugál előszeretettel adja át a kezdeményezést az ellenfeleknek, sőt a rangadókon általában védekező felfogásban küldi pályára saját csapatát, annak ellenére, hogy klasszisok szerepelnek United támadószekciójában.