Vágólapra másolva!
Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo szabadrúgásgóljával a Real Madrid 1-0-ra legyőzte a brazil Grémiót az Egyesült Arab Emírségekben rendezett klubvilágbajnokság döntőjében.

Az első félidő gólnélküli döntetlent hozott, bár a címvédő Real Madrid dominált. A spanyol csapat 63%-ban birtokolta a labdát és kilencszer próbálkozott kapura lövéssel, míg a brazil csapatnak csak egy kósza kísérlete akadt. A második félidőben a Real Madrid folytatta az egykapuzást, majd az 53. percben egy szabadrúgás után góllá érett a mezőnyfölény.

Cristiano Ronaldo 23 méterről megeresztett lövése elment a sorfal között, a megpattanó labdára Marcelo Grohe kapusnak esélye sem volt leérni a jobb alsó sarokba (1-0).

Az ötszörös aranylabdás támadó az első játékos a történelemben, aki két egymást követő klubvilágbajnoki döntőben is gólt szerzett. Ráadásul hét gólnál tart ebben a sorozatban, ugyanúgy mint a jogelőd Interkontinentális Kupában a brazil Pelé.

Öt perccel később növelhette volna az előnyét a címvédő. Egy védelem mögé benyesett labdát Karim Benzema fejelt vissza Cristiano Ronaldónak, aki 12 méterről a kapuba bombázott, de a játékvezető érvénytelenítette a találatot, mert úgy látta, hogy a gólpasszt adó francia támadó lesről indult. A 65. percben ismét óriási madridi helyzet maradt ki. Luka Modric 25 méterről leadott bombáját Grohe ütötte a jobb kapufára. A 84. percben a csereként érkező Gareth Bale is betalálhatott volna, de a bal külsővel megeresztett lövését Grohe kipiszkálta a léc alól.

A Real Madrid győzelmét a hajrában semmi sem veszélyeztette, így Zinédine Zidane csapata két éven belül kétszer is megnyerte a klubvilágbajnokságot (összesen harmadszorra), és

a Real Madrid lett az első csapat, amelyiknek összejött a címvédés.

A meccs és a torna legjobb játékosa Luka Modric, a klubvilágbajnokság gólkirálya Cristiano Ronaldo, az uravai Maurício Antonióval és az al-Dzsazira Romarinhójával egyetemben.

Klubvilágbajnokság, döntő
Real Madrid-Grémio 1-0 (0-0)
Abu-Dzabi, Zajed-stadion, 43 000 néző. Vezette: César Ramos (mexikói)
Real Madrid: K. Navas – D. Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Isco – Benzema (Bale, 79.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Ronaldo (53.)
Gremio: Grohe – Edílson, Geromel, Kannemann, Cortez – Jailson, Michel (Maicon, 84.) – Ramiro (Everton, 71.), Luan, Fernandinho – Barrios (Jael, 63.). Vezetőedző: Renato Gaucho