Vágólapra másolva!
Olyan játékosok kezdik meg januárban aktuális szerződésük utolsó hat hónapját, mint Alexis Sánchez, Mesut Özil vagy éppen Ross Barkley.

A fenti tény egyben azt is jelenti, hogy aktuális klubjuk a következő átigazolási időszakban tud utoljára pénzt csinálni a játékosból. A szerződésük lejártára váró játékosok pedig az utolsó hónapokban akár egy új klubbal már szerződést is köthetnek.

Mutatjuk az ESPN által összeszedett legnagyobb neveket, akiket olcsón meg lehet venni januárban vagy nyáron akár ingyen leigazolni a Premier League-ből.

Marouane Fellaini, Manchester United
A belga romboló szerződését nyáron toldották meg egy újabb évvel, de ennél előrébb egyelőre nem jutottak a felek. A hírek szerint szívesen látná a Fenerbahce és a Besiktas is, de Mourinho szeretné megtartani, kérdés, mit szeretne a játékos.

Alexis Sánchez, Arsenal
Az Arsenal augusztusban már készen állt, a Manchester City vitte is volna a chileit, de Wenger nem tudta megszerezni Thomas Lemart, így megfelelő helyettes hiányában Sánchez maradt. Januárban minden kezdődhet elölről.

Alexis Sánchez lehet már csak új csapatában mosolyog majd ennyire Forrás: Origo

Ross Barkley, Everton
A hírek szerint a Tottenham lehet a befutó az angol középpályásért. A Chelsea már hívta augusztusban, de akkor nem akart váltani, mert nem volt teljesen egészséges. Ebben az idényben még nem lépett pályára, de az új menedzser, Sam Allardyce szeretné ha maradna.

Mesut Özil, Arsenal
Egyre több pletyka szól arról, hogy José Mourinho szeretné az Arsenal karmesterét az Old Traffordon látni. A páros korábban már a Real Madridnál dolgozott együtt, de Arsene Wenger köti az ebet a karóhoz, többször elmondta, hogy januárban biztosan nem fognak egy közvetlen riválist erősíteni. Januárban esetleg a Barcelona kerülhet szóba.

Lehet, hamarosan véget érnek a közös évek Forrás: AFP/Adrian Dennis

Emre Can, Liverpool
A német középpályás egyelőre visszadobálta a klub ajánlatait, de Jürgen Klopp még nem tett le a játékos megtartásáról. A 23 éves játékosért már többször bejelentkezett a Juventus, lehet, hogy januárban összejön az üzlet.

Fernandinho, Manchester City
Fernandinhónak egyre fontosabb szerepe van Pep Guardiola hibázni képtelen csapatában, de szerződése a következő idényre még nincsen. A City készen áll egy évet hosszabbítani a játékossal, meglátjuk, ez a távlat elegendő lesz-e a korábbi Sahtar-játékosnak.

Ashley Young, Manchester United
Újra régi fényében csillog Ashley Young, így nem csoda, hogy José Mourinho szeretné megtartani. Az asztalon van egy 12 hónapos ajánlat, de az angol válogatott ennél lehet, hogy többet akar. A Unitednak opciós joga van a hosszabbításra, így minden bizonnyal minimum nyárig marad Young.

Jack Wilshere talán egy életre letudta a sérüléseket Forrás: AFP/Paul Ellis

Jack Wilshere, Arsenal
Lassan dönteni kell Jack Wilshere sorsáról is az Arsenalnál. Arsene Wenger szerint hamarosan megkezdődnek a tárgyalások a hosszabbítást illetően. A középpályás újra szerepet kap a londoniaknál és ha sérülések sem fogják hátráltatni, jó esélye van egy új szerződésre.

Zlatan Ibrahimovic, Manchester United
Ibra súlyos térdsérülése után tért vissza és már percekre lehetőséget is kap a csapatban. Kérdés, ezzel mennyire elégedett, illetve az is, hogy vajon kap-e még újabb szerződést Lukaku mellett vagy irány az USA esetleg Kína.

Yaya Touré, Manchester City
Nyáron egy évre írt alá Yaya, de túl sok ehetőséget nem kap mostanában a Cityben. A 34 éves játékos nyárig minden bizonnyal kitart, utána jöhet Kína, esetlek a Közel-Kelet.